26 листопада 2021 22:38

Андрій ВОРОБЕЙ: "Збірній України з жеребом пощастило, але буде дуже нелегко"

Екс-форвард збірної України та донецького "Шахтаря" Андрій Воробей в ексклюзивному інтерв'ю meta-ratings.com.ua висловився про жеребкування плей-офф чемпіонату світу, за підсумками якого "жовто-сині" зіграють зі збірною Шотландії на виїзді.


"Так, я в якійсь мірі приєднуюся до тих, хто говорить, що збірній пощастило з жеребкуванням. Але на цій стадії слабких команд вже немає. Багато хто думає, що збірній України пощастило, що суперник не топ-рівня. Але я дивився матчі збірної Шотландії. Ця команда б'ється на полі весь поєдинок і не зупиняється при будь-якому рахунку на табло. Потрібно шотландцям віддати належне. Характер у цієї команди є. І Україні буде дуже нелегко. Але з жеребом дійсно десь трохи пощастило.


Можливо, наша збірна за рівнем, за перспективою футболістів сильніша. І збірна України показала, що вона може грати. Ми це побачили в поєдинку з Боснією.


Але, якщо наша команда розслабиться, і до матчу подумає, що ми сильніші і нам з жеребом пощастило, це не призведе ні до чого. Тоді шотландці збірну України просто переїдуть. Потрібно Шотландію поважати і дуже серйозно готуватися до матчу. Шотландці - непростий суперник.


Нам зручно грати з тими ж іспанцями, з тими ж португальцями, які грають у футбол. А ось з тими командами, які б'ються, буцаються і у яких настрій в три-чотири рази вище нашого, нам дуже складно. Тому Україні буде дуже складно з шотландцями. Буде хороша, цікава гра на виїзді. Там, однозначно, трибуни і до гри, і під час гри, і після гри будуть підтримувати Шотландію. А за перспективами наші футболісти трохи краще. Але не можна розслаблятися".