26 листопада 2021 11:54
1

Леонід БУРЯК: "Коли обіграли "Баварію", у Києві було свято, перекрили Хрещатик"

Відомий український футболіст і тренер Леонід Буряк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua згадав перемогу "Динамо" над "Баварією" у Кубку європейських чемпіонів, у сезоні 1976/77.


- Коли ви "Баварію" обігравали у 70-х, шанси були 50 на 50 перед матчами?


- "Баварія" це була "Баварія". І у нас команда сильна була. Тоді, якщо "Динамо" одну нічию на рік грало, це трагедія була. Ми дійсно у 70-х "Баварію" кілька разів обіграли. У нас порівняно з іншими командами був позитивний результат у поєдинках з "Баварією".


- Ви один з тих українських футболістів, кому вдалося забити "Баварії". Ви пам'ятаєте свій гол у ворота мюнхенців у Києві у матчі-відповіді чвертьфіналу Кубка європейських чемпіонів 1976/1977? Тоді "Динамо" перемогло 2:0 і вийшло у півфінал.


- Звичайно, пам'ятаю. У мене є касети всіх тих матчів. У першій грі у Мюнхені перемогла "Баварія" з рахунком 1:0. У домашньому матчі з "Баварією" ми мали велику перевагу. Вже під завісу зустрічі Конькова збили у штрафному мюнхенців. Турецький суддя обслуговував ту зустріч. Він дав пенальті, який у підсумку я на 83-й хвилині реалізував. А вже за п'ять хвилин я зробив навіс, і Петя Слободян головою забив другий м'яч у ворота "Баварії". У підсумку ми виграли з рахунком 2:0 і вийшли у півфінал.


- Яка атмосфера панувала тоді у Києві? Все-таки обіграли таку топову команду.


- Свято було у Києві! Також, як і після перемоги над "Баварією" у матчі за Суперкубок УЄФА-1975. Пам'ятаю, що тоді все було перекрито, у тому числі Хрещатик. Багато людей було на тих матчах.

Помню.Был на матче.Крещатик перекрывали частично,т.к. людей по нему шло очень много.Милиция,стоявшая вдоль тротуара,не могла сдерживать нароставшую людскую толпу.