26 листопада 2021 10:31

Вперше з 2007 року Україна завершить виступи у єврокубках вже на груповій стадії

Після матчів 5-го туру Ліги чемпіонів і Ліги конференцій "Динамо", "Шахтар" і "Зоря" втратили шанси на вихід з групи та продовження єврокубкової кампанії. Востаннє таке сталося чотирнадцять років тому, у сезоні 2007-2008.


У Лізі чемпіонів "Шахтар" потрапив тоді у групу з італійським "Міланом", шотландським "Селтіком" і португальською "Бенфікою", набрав у перших двох турах шість очок, але цього виявилося недостатньо, щоб зайняти місце вище останнього – інші чотири зустрічі "гірники" програли.


"Динамо" у Лізі чемпіонів потрапило тоді у групу з англійським" Манчестер Юнайтед", італійською "Ромою" та португальським "Спортингом", програло всі матчі та завершило груповий етап на останньому місці з нулем набраних очок.


У Кубку УЄФА "Дніпро" потрапив на шотландський "Абердин", вивіз нульову нічию з Шотландії, вдома зіграв з рахунком 1:1 і вибув з розіграшу за рахунок виїзного гола Маккі Даррена на "Метеорі".


А одеський "Чорноморець" ще раніше, влітку, у 3-му раунді Кубка Інтертото потрапив на французький "Ланс", вдома оформив нульову нічию, але програв на виїзді 1:3.


І ось, чотирнадцять років потому, українські клуби знову не зможуть пройти далі групового етапу. "Ворскла" зупинилася у другій кваліфікації, "Колос" - у третій, "Зоря" вилетіла з Ліги Європи на стадії плей-офф раунду, але продовжила виступи у груповому турнірі Лізі конференцій. І вже тут, на груповій стадії, припинять свої виступи всі три українських представники – "Динамо" та "Шахтар" у Лізі чемпіонів, "Зоря" у Лізі конференцій.