25 листопада 2021 13:18

Щедра пропозиція з Близького Сходу і "Шахтар"". Екс-тренер донецького "Металурга" розповів деталі переходу Мораеса в "Динамо"

Колишній головний тренер донецького Металурга Володимир П'ятенко поділився спогадами про перехід бразильського форварда Журіора Мораеса в Динамо.


47-річний український фахівець розповів, хто ще претендував на Мораеса.


"І Шахтар цікавився, і іноземні клуби. Як я розумію, він вів переговори і там, і там. Це наскільки я знаю. До Динамо була розмова з керівництвом Шахтаря. При чому він, можливо, з Шахтарем розмовляв умовно за рік до переходу в Динамо. Був період, що він хотів йти, і Шахтар був готовий його викупити, але з Шахтарем вони не домовилися за умовами, наскільки я знаю".


П'ятенко зазначив також, що бразильський нападник міг продовжити кар'єру в Росії.


"Він їздив до Москви і там розмовляв і теж за умовами не домовився. По-моєму, з ЦСКА розмовляв. Вийшло так, як воно вийшло.


Він перейшов наприкінці сезону (2014/2015, - прим. FanFay.net), а з Динамо він розмовляв ще в серпні (2014-го, - прим. FanFay.net), а наприкінці сезону перейшов вільним агентом. І в Динамо Металург, на той момент готовий був продати, але я так розумію, що з Динамо не домовилися за умовами трансферу.


Взимку у нього була пропозиція з Аравії, звідкись звідти. Гідна пропозиція, але видно він розумів, що хоче в Динамо. Динамо дочекалося його, а він дочекався Динамо", - розповів П'ятенко в інтерв'ю YouTube-каналу "ПРОФУТБОЛ Digital".


Нагадаємо, що Жуніор Мораес перейшов з донецького Металурга в Динамо в травні 2015 року, підписавши трирічний контракт. У складі київської команди він провів 54 матчі і забив 22 м'ячі.


За донецький Металург бразилець виступав з 2012 року по 2015 рік. У складі команди провів 63 матчі і забив 35 м'ячів.


У липні 2018 року Мораес став гравцем донецького Шахтаря. Зараз форвард проходить процес відновлення після важкої травми.