25 листопада 2021 00:05

"Спортинг" виграв у "Боруссії", вийшовши у плей-офф ЛЧ і відправивши дортмундців у Лігу Європи

"Спортинг" переміг дортмундську "Боруссію" у матчі п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів. Зустріч, що відбулася у Лісабоні 24 листопада, завершилася з рахунком 3:1 на користь португальської команди.


Дублем у складі "Спортинга" відзначився Педру Гонсалвеш. Він мав відмінний шанс оформити хет-трик, але не реалізував пенальті. Однак на добиванні після невдало пробитого одинадцятиметрового першим був Педро Порро. "Боруссія" відіграла 1 м'яч у компенсований час - відзначився Донієлл Мален. Із 74-ї хвилини гості грали у меншості - з поля був вилучений Емре Джан.


"Спортинг" з 9 очками піднявся на друге місце у турнірній таблиці групи С. "Боруссія" з 6 очками відкотилася на третє місце. Португальський клуб гарантував собі вихід у плей-офф з другого місця у групі: "Боруссія" не зможе обійти "львів", оскільки у разі, якщо команди наберуть однакову кількість очок, то місця у таблиці будуть визначені за очними зустрічами. У першому колі "Спортинг" поступився з рахунком 0:1, а у повторному виграв крупніше. "Боруссія" ж продовжить єврокампанію у Лізі Європи. "Аякс" (15 очок) достроково виграв групу, а "Бешикташ" (0) достроково позбувся шансів на євровесну.


Ліга чемпіонів


5-й тур


Спортінг Л (Португалія) - Боруссія Д (Німеччина) 3:1


Голи: Гонсалвеш (30, 39), Порро (81) - Мален (90+4)