22 листопада 2021 10:52

Ілля БЛИЗНЮК: "Такого форварда, як Довбик, "Дніпру-1" втрачати не можна"

У 15-му турі УПЛ перевірку на готовність до майбутніх єврокубкових матчів проходили Динамо, Шахтар і Зоря, яким, враховуючи турнірну ситуацію в турнірній таблиці втрачати очки категорично було протипоказано. Однак без сенсацій не обійшлося. Враженнями від минулих поєдинків в інтерв'ю zbirna.com поділився екс-гравець збірної України Ілля БЛИЗНЮК.


- Цей тур вразив безліччю забитих м'ячів, - зазначив Близнюк. - Не було нульових нічиїх, не було також нудних матчів, а для вболівальників це просто супер. А ось для тренерських штабів такий голепад приніс і радість, і головний біль.


- Крім того, сенсацією завершився поєдинок у Львові…


- Рано чи пізно Зоря мала оступитися. Та й Львів, чесно кажучи, йшов до цієї перемоги і здобув її цілком заслужено. У команді Олега Дулуба відбулися кардинальні зміни, що дали, в підсумку, плоди. Не виключаю, що футболісти Зорі подумки були вже в Римі. Сподіваюся, ця поразка ніяк не вплине на настрій підопічних Віктора Скрипника в поєдинку з Ромою. Після невдачі у Львові, щоправда, знову нагадала про себе така проблема зорі, як коротка лава запасних.


- Невдача Десни вже не викликає подиву?


- Десна грала цікавіше, але програла. У Колоса, як продемонстрував матч 15-го туру, великі проблеми у всіх лініях, але гостей виручав голкіпер — Волинець, і вони, врешті-решт, забили. Прорвало Ситчинаву. Такий успіх дуже важливий для Колоса, особливо в їх ситуації, коли існує невизначеність з тренером. Чи повернеться Костишин на тренерський місток Колоса або хтось інший прийде, поки незрозуміло, і вирішиться тільки взимку.


- Перемоги Динамо і Шахтаря були передбачувані?


- Грандам протистояли аутсайдери, і недооцінки суперника не було. Динамо розгромило Чорноморець без варіантів, і тим самим створили собі настрій на майбутній поєдинок Ліги чемпіонів з Баварією.


А ось Шахтар зіткнувся з добре організованою обороною Руху. Гості вміло захищалися, але, як часто буває, коли ти приїхав за нічиєю, то втрачаєш її в останній момент. Розчарувала відсутність творчої гри у Руху, який, вважаю, міг спробувати організувати щось біля воріт гірників - хоча б за рахунок стандартів... У Шахтаря та ж проблема - немає центрфорварда, і вирішиться вона тільки взимку. Емоційну зарядку команда Де Дзербі отримала, проте в Лізі чемпіонів, вважаю, все буде по-іншому - і склад, і схема гри.


- Дніпро-1 і Ворскла зуміли обійти Зорю. Все логічно?


- Наскільки це логічно, ми побачимо на фініші турніру. Але мене радує, що і Олександрія бере участь в битві за медалі, демонструючи при цьому хорошу гру. Олександрія непогано почала матч у Дніпрі і гол забила, але її надломив пенальті і швидкий наступний результативний удар Довбика. Такий Дніпро-1 складно зупинити — він став грати агресивніше, з швидким переходом з оборони в атаку.


А що стосується Довбика, то дай бог, щоб він і далі прогресував. Знаю його, як скромного хлопця, але йому важливо не зупинятися на досягнутому. Такого форварда Дніпру-1, якщо вони ставлять перед собою серйозні завдання, втрачати не можна.


Ворскла провела відмінний матч проти Маріуполя. Її натиск зупинити було неможливо, до того ж, гості ще й у меншості залишилися. Полтавці прагнуть нагору в турнірній таблиці, і в наступному турі нам належить побачити бій за третє місце — Дніпра-1 проти Ворскли.


- Явні аутсайдери чемпіонату вже визначилися?


- Рано про це говорити. Попереду ще багато турів, і багато чого може помінятися. А взимку в командах відбудуться зміни - і в складах, і в тренерських штабах.


- Який з матчів 15-го туру був для вас найцікавішим?


- Дніпро-1 - Олександрія. За напруженням, сценарієм, конкуренцією, бажанням дніпрян виграти — цей поєдинок був найкращим. Але я ще з великим нетерпінням чекаю завершального матчу туру за участю Вереса і Металіста 1925. Дуже цікава команда підібралася у Юрія Вірта…


Богдан ЛЕОНЧУК