19 листопада 2021 09:44

Сергій ЯЩЕНКО "З "Динамо" треба брати приклад"

Екс-захисник Шахтаря Сергій Ященко поділився своїми очікуваннями від поєдинків 15-го туру УПЛ, пише zbirna.com.


— З власного досвіду знаю, як клубні тренери не люблять надовго відпускати своїх підопічних у збірні для участі у міжнародних поєдинках, — сказав Ященко кореспондентові команди1. — І їх можна зрозуміти, адже під загрозою гармонія через різну ігрову практику, що позначається на командному механізмі.

Все ж таки, на мій погляд, рівня підготовки футболістів Шахтаря та Динамо має вистачити, щоб узяти гору над Рухом та Чорноморцем, відповідно. Тим більше, що представники гірників та динамівців у відмінному настрої повернулися з розташування збірної України після перемоги над Боснією та Герцеговиною, а це теж вагома підмога при відновленні.


- До речі, хотілося б дізнатися про вашу думку про рішення клубного керівництва Динамо, яке дозволило своїм футболістам, орендованим Чорноморцем, зіграти сьогодні за одеситів.

— Я з цікавістю чекав на вердикт босів киян і вважаю, що вони вчинили правильно, професійно. Адже у того ж наставника Mірчі Луческу з'явиться можливість переконатися, чи прогресують віддані в оренду динамівці. Може, на когось із них можна буде розраховувати вже наступного сезону. Переконаний, що з киян треба брати приклад та іншим командам.


- На вашу думку, який поєдинок буде центральним у 15-му турі?

— Той, у якому Дніпро-1 прийматиме Олександрію. Багато в чому це буде визначальний матч, адже у разі перемоги господарі створять комфортний відрив від команд-середняків. Однак я в цьому поєдинку віддаю перевагу олександрійцям, переконаний, що з їхнім умінням гостро контратакувати, діяти креативно, вони зіпсують настрій дніпрянам. Тим більше, що підопічні Юрія Гури цього сезону вже неодноразово доводили, що для них навіть зручніше перемагати в гостях, як це було у матчах із Зорею та Шахтарем. Хоча багато залежатиме від того чи зуміють олександрійці нейтралізувати лідера дніпрян Артема Довбика.


- А в поєдинках, що залишилися, де буде найбільш напружена боротьба?

— У Луцьку, де з'ясовуватимуть стосунки Верес та Металіст 1925. Обидві команди сильні характером, і можна не сумніватися, що у суперництві на зустрічних курсах ніхто не захоче поступатися. Також мені цікаво, коли відкриє рахунок забитим м'ячам за Mінай Євген Селезньов. Останнім часом у закарпатців виникли серйозні проблеми з реалізацією, і це одразу позначилося на результатах. У поєдинку Mіная з Інгульцом очки конче потрібні обом командам, тим більше, що вони знаходяться на дні турнірної таблиці. Тому не думаю, що суперники відсиджуватимуться в обороні, їм доведеться ризикувати у пошуку найкоротших шляхів до воріт. І тут має дати себе знати досвід Селезньова. І насамкінець, про матч Десна — Колос. Думаю, тривала невизначеність із кермовим у гостей має допомогти чернігівцям відсвяткувати вікторію.


Василь MИХАЙЛОВ


Фото: ФК "Кремiнь"