17 листопада 2021 01:19

Олександр ПЕТРАКОВ: "Прикро, що Довбик третій не забив. Ще б виріс в ціні"

Прес-конференція наставника збірної України Олександра Петракова після матчу з Боснією і Герцеговиною.


- Ми дуже задоволені. Але ми виконали лише 50 відсотків завдання. Попередньо жеребкування плей-офф.


- Чи зможе збірна України подолати плей-офф?

- Ми нікого не боїмося. Будемо грати, хочемо пробитися на чемпіонат світу. Хто б нам не дістався, думаю, ми його обіграємо і поїдемо до Катару.


- Склалося враження, що в товариському матчі з Болгарією збірна України залишила багато сил. Може, тому в першому таймі команда виглядала трохи академічно?

- Такого не було. Була нервова гра, я знав, що вона буде такою. Надзусиль з Болгарією ми не доклали. Команда виглядала добре, ми трохи нервували, щось не виходило. Але я задоволений грою хлопців і характером, який вони показали. Такі матчі дуже важко грати. Це була гра на результат, ми його домоглися.


- Як ви оціните гру Довбыка?

- Артем добре вийшов, зробив свою справу. Він нападник і повинен забивати. Прикро, що ще третій не забив. Ще б виріс в ціні.


До речі, сьогодні всі три українські збірні перемогли. Команда U-17 обіграла Португалію і вийшла з першого місця в еліт-раунд Євро. Привітаємо Олега Кузнєцова. Руслан Ротань з молодіжної збірної обіграв Сербію. І ми теж перемогли. Сьогодні в Україні футбольне свято.


- Які плани в найближчі дні?

- Не знаю. Буду з дружиною чаї ганяти. Щось придумаю, треба відпочити від футболу, видихнути.


- Як прокоментуєте гру Боснії і Герцеговини в обох матчах проти України?

- Збірна Боснії і Герцеговини - дуже хороша команда. У Львові у нас щось не виходило десь з 63-ї хвилини. Ми глибоко сіли, пропустили м'яч, не реалізували свої моменти. Були дуже пригнiченi. Тепер боснійці зрозуміли, що нікуди не виходять... Але команда нам дуже сподобалася, у неї хороший тренер. Я qому щиро побажав удачі, сказав не вішати носа. Хотів би його підтримати. Гра була на результат, і нам пощастило більше.


- Наскільки важливою була для вас підтримка вболівальників?

- Хотів би сказати, що наші вболівальники дуже допомогли. Я дуже вдячний їм усім. Особливо уболівальникам у Львові. Я ще ніколи такої підтримки не бачив, було приємно. Я відчував цю підтримку.


Зараз я вже адаптувався до національної збірний. Мені було дуже важко. Досвідчені хлопці, Ярмоленко, Степаненко, П'ятов, Кривцов, а також ті, хто молодший - всі мені допомагали. Дати б подякувати своїм футболістам за допомогу, яку вони мені надали.