14 листопада 2021 15:38

Андрій Шевченко потрапив в одну компанію з Жозе Моуріньо і тренером Віктора Коваленка

Цього тижня колишній тренер збірної України очолив Дженоа. Андрій Шевченко підписав контракт з клубом до 2024 року. Крім нього в Серії А зараз працюють ще п'ять іноземців, пише zbirna.com.


Жозе Моурінью (Рома)


Самий іменитий наставник в даному списку, двічі перемагав у Лізі чемпіонів. Влітку 2021-го Моурінью повернувся до Італії, де вже очолював Інтер у 2008-10 роках. Крім цього, португалець відомий по роботі в Порту, Челсі, Реалі, МЮ і Тоттенхемі. Особливий почав сезон з римлянами з шести перемог поспіль, але потім результати команди пішли на спад. На даний момент Рома йде на шостій позиції в чемпіонаті.


Сініша Михайлович (Болонья)


Відомий у минулому сербський футболіст майже всю тренерську кар'єру провів в Італії. Михайлович керував тут кількома командами, в тому числі і Міланом. У Болоньї 52-річний фахівець виявився вдруге в кар'єрі (повернувся на початку 2019-го). Червоно-сині непогано почали сезон і зараз йдуть дев'ятими в Серії А.


Ігор Тудор (Верона)


Хорват є володарем бронзових медалей ЧС-1998. Раніше Тудор працював головним тренером Хайдука, ПАОКа, Карабюкспора, Галатасарая, Удінезе, а у вересні цього року очолив Верону. Поки що за дев'ять поєдинків при цьому коучі жовто-сині програли лише одного разу.


Іван Юрич (Торіно)


Ще один хорват в нашому списку. Колишній півзахисник раніше очолював Кротоне, Дженоа і Верону, а влітку опинився в Торіно. Зараз підопічні Юріча посідають 12-ту сходинку в таблиці.


Тьягу Мотта (Спеція)


Колишній футболіст Барселони, Атлетіко, Інтера і ПСЖ запам'ятався тим, що грав за дві збірні — Бразилії та Італії. Мотта прийшов в спецію влітку 2021-го і зараз тренує українця Віктора Коваленка.


Володимир СЕРЖАН