11 листопада 2021 09:25

Юрій ШЕЛЕПНИЦЬКИЙ: "Цікаво буде подивитися, чи поставить Петраков до складу Маліновського"

Перший капітан збірної України Юрій Шелепницький в інтерв'ю КОМАНДІ1 поділився думкою про майбутній контрольний матч нашої національної команди проти Болгарії (11 листопада).


Нагадаємо, збірна України почала підготовку у Києві, а у вівторок перебазувалася в Одесу, де і відбудеться спаринг з болгарами. 16 листопада синьо-жовтим належить провести поєдинок відбору на ЧС-2022 зі збірною Боснії і Герцеговини.


- Головне завдання у матчі з Болгарією — підвести всіх футболістів національної команди до більш-менш рівного рівня, — зазначив Шелепницький. — Думаю, тренерський штаб синьо-жовтих обійдеться без експериментів. До 16 листопада часу небагато, тому проти болгар, швидше за все, вийде бойовий склад — хлопці, які зіграють і проти Боснії та Герцеговини.


- Повернення Маліновського до збірної, враховуючи його недавні напружені відносини з головним тренером команди Олександром Петраковим, не внесе дисбаланс у підготовку?


- І Петраков, і Маліновський — професіонали. Вони обидва сказали, що перегорнули ту сторінку та пішли далі. Це важливо. Зараз треба працювати. Звичайно, чи ні.


- Не всі наші легіонери мають достатню ігрову практику. У грі з болгарами Петраков задіє максимум футболістів, які виступають за кордоном?


- Це дуже складно спрогнозувати. Петраков подивиться на хлопців на тренуваннях, проведе з ними бесіди, і до зустрічі з Болгарією зробить висновки. Для гри і навантажень наших легіонерів є рекомендації, які доведеться враховувати.


- Збірній України доведеться обійтися без Миколенка. Наскільки це серйозна втрата?


- Були нещодавно у синьо-жовтих серйозні втрати — грали без Зінченка та Маліновського, і нічого, команда добре виглядала. Мені здається, не потрібно зараз акцентувати увагу на персоналіях. У такий важливий момент повинна бути колективна відповідальність за результат. Миколенка є ким замінити.


- Що скажете про повернення у національну команду Дениса Гармаша?


- Думаю, Гармаш атмосферу у збірній не зіпсує. Зараз Денис — досвідчений виконавець, людина, яка побачила багато чого. Тим більше, він у тонусі, зловив кураж, і залишається тільки сподіватися, що все це перенесеться й у національну команду. На позицію центрфорварда у нас є Яремчук і Довбик, але і Гармаш зайвим не буде.


- Стан динамівців не викликає тривогу?


- Це внутрішня кухня Динамо. У збірній кияни повинні перезарядитися, тут інша мотивація, інший стимул. На довгій турнірній дистанції трапляються провали, тому не дивно, що і Динамо опинилося у зоні турбулентності.


- На поєдинки з Болгарією і Боснією та Герцеговиною викликані три голкіпери — П'ятов, Бущан і Різник. Хто займе пост номер один?


- Звичайно, досвід П'ятова важливий. Але зараз Бущан повноцінно повернувся у стрій і набрав форму. Мені здається, що і проти болгар, і проти боснійців зіграє саме Бущан.


- Наскільки вдалий вибір спаринг-партнера перед вирішальним матчем відбору на ЧС-2022?


- Вибір хороший. Це теж балканці, болгари такі ж емоційні, як і боснійці, люблять повозитися з м'ячем, і так далі. Щоб привести у тонус збірну України, вважаю, це те, що треба! Болгарія — сильна збірна, яка зуміла попсувати нерви у своїй відбірній групі ЧС-2022 Італії та Швейцарії, у її складі багато легіонерів з хороших чемпіонатів.


- Результат у спарингу з Болгарією важливий?


- Для позитивних емоцій завжди краще вигравати. В Одесі на трибунах будуть вболівальники, яких збірна України, напевно, захоче порадувати. Ну і до зустрічі з Боснією та Герцеговиною потрібен позитивний настрій, який створить тільки перемога.


Богдан ЛЕОНЧУК