10 листопада 2021 16:13
3

Тримайся! Окупанти ОРДЛО хочуть грати у футбол у "чемпіонаті Європи" фейкових "держав"

"Футбольний союз ДНР" просить так звану конфедерацію незалежних футбольних асоціацій (ConIFA) дозволити клубам окупованого Донбасу брати участь у турнірах, якi вона проводить. Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, "країни, що входять до складу конфедерації незалежних футбольних асоціацій " - це найчастіше політичні сепаратистські проекти, які не мають жодних ознак державності. Так, у турнірах ConIFA беруть участь віртуальні "держави" під назвою Сардинія, Паданія, Лапландія, Секейський Край, Ніцца та інші фантомні об'єднання, існуючі виключно в головах їх творцiв. Насправді ж збірна Паданіії, наприклад, є неофіційною футбольною командою, що пiдтримується італійською партією "Ліга Півночі" і не представляє ніякої країни. Збірна Лапландії – неофіційна футбольна команда саамів, що живуть у північній частині Норвегії, Швеції, Фінляндії та Росії. Збірна Секейського краю складається з етнічних угорців, які проживають в Румунії.


Окупаційна влада ОРДЛО сподівається, що ця Конфедерація дозволить брати участь у "клубному чемпіонаті Європи" командам з фейкових "республік Донбасу", невизнаних Південної Осетії, Абхазії і Нагірного Карабаху.


Нібито, за словами Павла Давиденка, який називає себе "президентом Футбольного союзу ДНР", "ця ініціатива зацікавила представників ConIFA".

Турніри невизнаних "держав", природно, не мають ніякого офіційного статусу. До російської окупації Донецьк заслужено вважався одним з центрів Європейського футболу. Жителі Донбасу могли відвідувати матчі за участю ведучих європейських клубів, у 2012 році Донецьк приймав ігри чемпіонату Європи.


Таким був донецький футбол до 2014 року


Про такий футбол мріє окупаційна влада" ДНР " в 2021 році
А Шахта не из столицы днр?
Навіщо тут такі новини?
А при Украине в ЛЧ играли