3 листопада 2021 18:47

"Зоря" пропонує "Фенербахче" обміняти Аллахьяра на Кочергіна

Луганська Зоря зробила нову спробу залишити у своєму складі нападника Аллахьяра, права на якого належать Фенербахче.


Турецький журналіст і телеведучий Ахмет Конанч повідомляє, що луганська Зоря зробила пропозицію Фенербахче щодо обміну нападника Аллахьяра Сайядманеша, який виступає за Зорю на правах оренди, на півзахисника Зорі Владислава Кочергіна.

Контракт між Кочергіним і Зорею закінчується наступного літа, що може істотно знизити його ціну при обміні.

"Українська Зоря хоче завершити угоду по Аллахьяру, віддавши Владислава Кочергіна, замість того, щоб використовувати опцію викупу за три з половиною мільйони євро", – повідомив Ахмет Конанч у себе в Твіттері.

Повідомлялося, що сума викупу Аллахьяра у Фенербахче становить 3.5 мільйона євро. Орендна угода 20-річного іранця з українським клубом закінчується 1 січня 2022 року.

Зоря вже пропонувала Фенербахче продовжити оренду Аллахьяра, але результати цих переговорів невідомі.

Портал Transfermarkt оцінює вартість Владислава Кочергіна в два з половиною мільйони євро, Аллахьяр у свою чергу оцінюється в два мільйони євро.

У поточному сезоні Владислав Кочергін провів у складі Зорі 14 матчів у всіх турнірах, в яких забив п'ять голів і віддав три результативні передачі. Сайядманеш у всіх турнірах провів 15 поєдинків, на його рахунку сім забитих голів і два асисти.

Зараз Кочергін не має ігрової практики в Зорі через відмову продовжувати контракт. Вже місяць він не потрапляє в заявку основної команди. Останній раз Владислав виходив на поле в матчі проти Десни (2:0) четвертого жовтня.

Після цього він пропустив вже матчі з Шахтарем, Колосом, Металістом-1925 в УПЛ і з ЦСКА в ліги конференцій.

Нагадаємо, Зоря піднялася на третє місце в турнірній таблиці УПЛ, набравши 26 очок.