3 листопада 2021 16:26

"Програш "Динамо" від "Барси" - ложка дьогтю в бочці меду". Жан Беленюк - про дебют на футбольній трансляції, дружбу з Бущаном і силу збірної України

Олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк вчора дебютував на телетрансляції матчу Ліги чемпіонів у студії перед матчем.


У вівторок ввечері Динамо при непоганому і не безнадійному виступі не зуміло вистояти і порадувати результатом своїх уболівальників, мінімально поступившись Барселоні в рамках четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів (0:1).

В якості одного з фанатів киян на стадіоні був присутній і олімпійський чемпіон Токіо 2020 у греко-римській боротьбі Жан Беленюк, який до того ж взяв участь у передматчевій студії перед грою українського та іспанського клубів. В ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net великий український чемпіон розповів про емоції від побаченої зустрічі, знайомства з гравцями Динамо особистий досвід гри у футбол та думки про виступи збірної України.

"Виступив як уболівальник нашої київської команди"

- Жан, вчора ви дебютували на передматчевій студії Ліги чемпіонів до гри Динамо і Барселони. Поділіться враженнями.

- Ну, я виступив перед матчем суто в якості вболівальника нашої київської команди. Сам матч мені сподобався, було динамічно. Єдине, що, на жаль, наші хлопці не реалізували пару своїх моментів, пропустили гол і була поразка в матчі. Це момент, який трохи мене засмутив. А загалом сам захід, сам матч і все інше мене тільки радувало.

- Поєдинок ви спостерігали в компанії Еліни Світоліної. Чи сподобався їй матч?

- Теж дуже переживала за Динамо, ми вболівали разом за цю команду, як і більшість присутніх на цьому матчі на стадіоні. Але, на жаль, поразка з рахунком 0:1 трохи внесла невелику ложку дьогтю в цю бочку меду.

- Ви вболіваєте за Динамо. А які гравці біло-синіх вам найбільше подобаються?

- Я спілкуюся з голкіпером Бущаном. Знаю Шапаренка, непоганий хлопець, вчора травмувався трохи і його замінили. Знаю захисника, який зустрічався з нашою дзюдоїсткою (мається на увазі Денис Попов, який перебував у відносинах з українською дзюдоїсткою, чемпіонкою світу Дариною Білодід, - прим. FanDay.net). справа в тому, що ми з ними перетиналися, будучи на базі в Конча-Заспі, там є заклад, де вечорами зустрічаються представники всіх видів спорту, в тому числі футболісти туди під'їжджають. Тому ми всі знайомі.

З Бущаном у мене більш щільне спілкування, тому що ми до цього перетиналися за олімпійськими проектами, тому з Жорою ми в ближчих стосунках, а всіх інших знаю, але так, шапочно.

"Доведено, що збірна України може гідно протистояти найсильнішим збірним нашого континенту"

- Чи стежите ви за іноземними футбольними командами?

- Чесно кажучи, Я не особливо спостерігаю, тим більше за закордонними чемпіонатами. Я дивлюся національну збірну, дивлюся по можливості наші клуби, як вони виступають, особливо в рамках якихось єврокубків, коли є така можливість, вчора вона випала, я був на стадіоні. Якщо її немає, то, на жаль, без мене проходять матчі. Я знаю команди: Барселона, Реал, Манчестер Юнайтед і т.д. але сказати, що я активно за когось вболіваю - не можу. Вболіваю тільки за наших.

- Ви сказали, що стежите за збірною України з футболу. Як вам її виступи?

- Дуже багато нічийних результатів. У будь-якому випадку ми вболіваємо і віримо, що будемо перемагати.

Якщо брати виступи збірної на тому ж чемпіонаті Європи, які ми дивилися, будучи на тренувальних зборах і готуючись до Олімпійських ігор, то дуже сильно переживали і дуже сильно раділи, коли ми пройшли шведів (в 1/8 фіналу, 2:1 в дод.час, — прим. FanDay.net). з Англією вже не склалося, але сам факт в тому, що вийшли з підгрупи і коли всі говорили про те, що нам не здолати шведів, сильна збірна — ми все-таки показали, що на це звертати увагу не варто, на думку умовних експертів.

Потрібно в будь — якому випадку виходити, боротися і коли ти віддаєш всі сили-з'являється результат. Доведено, що наша команда може гідно протистояти найсильнішим збірним нашого континенту.

"Можу розглянути в майбутньому будь-яке заняття, яке пов'язане зі спортом"

- Скажіть, а чи грали ви у футбол, можливо в дитинстві?

- Грав, грав - але хіба що в дитинстві. У нас як би і в збірній борці грають у футбол, але я, на жаль, берег ноги, тому що футбол все-таки досить травмонебезпечний вид спорту. Щоб не травмуватися, я намагався уникати подібних ігор, тому мої навички футбольні, я думаю, на теперішній момент не дуже високі.

- Чи розглядає Ви можливість в майбутньому працювати на телебачення, як вчора?

- Я вчора не працював. Був журналіст, який задавав питання, я на них відповідав в якості вболівальника, можна сказати як міні-інтерв'ю, це не було роботою. Мені такої можливості поки ніхто не представляє, тому я її і не розглядав. А так загалом, чому ні? Спорт мені цікавий, але мені цікавий весь спорт, не тільки футбол. Тому будь-яке заняття, яке пов'язане зі спортом, я можу як мінімум розглянути в майбутньому.