28 жовтня 2021 16:49

"Львів" у серії післяматчевих пенальті вибив "Альянс" з Кубка України

Команда Олега Дулуба з великими труднощами пройшла одного з лідерів першої ліги. Знадобився не тільки додатковий час, але і серія пенальті.


"Містяни" з перших хвилин захопили ініціативу на полі сумського стадіону "Ювілейний", досить агресивно взявшись насідати на ворота господарів. І вже на 13-й хвилині активність була винагороджена: після тонкої передачі Ернеста точним ударом з правої частини штрафного відзначився Бусько.


Однак підопічних Юрія Ярошенка це не збентежило. Минуло всього шість хвилин - і вони відігралися, скориставшись помилкою Альваро в опорній зоні. Костянтин Ярошенко відпасував на Карнозу, а той ефектно нагадав, що колись вважався одним з кращих далекобійників УПЛ.


Що характерно: обидві команди реалізували свої перші ж шанси для взяття воріт, а розвивалася гра досить цікаво і на хороших швидкостях з акцентом на атаку з обох сторін, проте гольових моментів було зовсім небагато.


Скажімо, у першому таймі можна згадати бездарний удар головою у виконанні Загінайлова після навісу Агапова - м'яч прилетів прямо в руки воротареві "Львова". Ну і після перерви реально небезпечні комбінації траплялися нечасто. Хоча, в принципі, "Львів" цілком міг і не доводити справу до овертаймів. Це якби капітан "містян" Довгий був трохи точнішим.


На 60-й хвилині після його дальнього удару м'яч влучив у стійку воріт "Альянсу". На 67-й він же класно прийняв м'яч на груди після навісної передачі і пробив у ближній кут, проте м'яч знову до мети не дійшов, пролетівши впритул з каркасом воріт. А ще через 10 хвилин Довгому не вистачило точності, коли він завдав удару головою після навісу з лівого краю.


Одним словом, "Львів" був ближче до перемоги. За моментами і по грі гості виглядали краще. Але підвела реалізація, що вилилося в зайві півгодини гри, по ходу яких "Львів" упустив ще кілька непоганих шансів.


Зокрема, Шина метрів з 20-ти з дуже зручної позиції пробив поруч зі стійкою, а Зозуля невдало зіграв на добивання після сейву Важинського, який зреагував на удар Семеніва. Небезпечно пробивав і Сорокін - з лівої частини штрафного майданчика над поперечиною. У свою чергу у "Альянсу" хороший момент не зумів втілити в гол Агапов, який практично вийшов один на один з Ільющенковим.


У підсумку - серія пенальті, під час якої воротарі зробили по сейву, гравці, що б'ють, допустили кілька безбожних промахів, а вирішального удару завдав львів'янин Семенів.


АЛЬЯНС - ЛЬВІВ 1:1 (пен. 2:3)

Голи: Карноза (19) - Бусько (13).

Післяматчеві пенальті реалізували: Шмигельський, Пікуль - Шина, Зозуля, Семенів.

Не реалізували: Осадчий (промах), Герт (воротар), Агапов (промах) – Політило (воротар), Сорокін (промах)

Альянс: Важинський, Пісний (Осадчий, 77), Герт, Пікуль, Неплях, Шарай (Бойко, 76), Ярошенко (Шмигельський, 62), Агапов, Карноза (Лучик, 62), Лебеденко, Загінайлов (Сидоренко, 83).

Львів: Ільющенков, Бусько (Сорокін, 78), Лека, Брікнер, Зозуля, Довгий, Політило, Якимець, Альваро (Ременяк, 46), Нич (Шина, 71), Ернест (Семенів, 55).

Попередження: Шарай (65), Сидоренко (103) – Довгий (21), Брікнер (44), Зозуля (76), Ременяк (101)


Влад Білий