28 жовтня 2021 11:10

ВІТІНЬЮ: "Круто, коли в тобі зацікавлений головний тренер. Це мене і переконало вибрати саме "Динамо"

Бразильський вінгер "Динамо" Вітінью в інтерв'ю Sportarena TV розповів про роботу з головним тренером киян Мірчею Луческу.


- Наскільки тебе вразило, що в "Динамо" тебе особисто запрошував Мірча Луческу?

- Ті футболісти, які грали зі мною в "Атлетіко Паранаенсе", говорили, що Луческу дзвонив їм і питав про мене. Вони багато мені розповіли про нього. Про те, як він працює. Те, що я почув, мені сподобалося. Це круто, коли в тобі зацікавлений сам головний тренер. Мене це і переконало вибрати саме "Динамо".


- Що в Бразилії знають про Луческу?

- Багато гравців мені говорили про нього. Це було дуже теплі і позитивні слова. Його знають як тренера "Шахтаря", який виховав дуже багатьох бразильських футболістів. Він допомагав їм у всьому. Безумовно, що його знають в Бразилії.


- З ким ти радився про трансфер? В "Атлетіко Паранаенсе" був і Марко Рубен, який раніше грав у "Динамо", і погравший в "Металісті" та "Шахтарі " Азеведо.

- Азеведо розповів мені про містера, країну і специфіку вашого футболу. Це були позитивні речі. А коли я поговорив з Данило Сілвою, він мені так розповів про "Динамо" і структуру клубу, що я аж закохався в команду.


- Луческу сказав, що потрібен час для твоєї адаптації, так як бразильцям дуже непросто звикати. Що для тебе зараз найскладніше в Україні?

- Насправді, так, трохи важко адаптуватися. Розмовляв з бразильцями, які мені говорили, що це буде важко. Але це не є чимось неможливим. Напевно, найважчим в адаптації буде холод - я вже відчуваю, як іноді буває прохолодно. А до всього іншого я звикну і все буде добре. Я спокійний і налаштований прогресувати.


- Мірча Луческу в одному з останніх матчів випустив тебе на позиції нападника. Ти раніше грав форвардом?

- Моя основна позиція - лівий вінгер. Але ми з містером говорили, що іноді в Бразилії я виходив в центрі поля на позиції під нападником. Ми з ним поговорили, і я сказав, що він може мені довіритися, адже я буду робити все, що від мене залежить, щоб допомогти команді.