28 жовтня 2021 10:01

Південноамериканські збірні відмовилися грати на чемпіонаті світу раз на два роки

Конфедерація футболу Південної Америки (КОНМЕБОЛ) на офіційному сайті опублікувала заяву, в якій повідомила підсумки зборів, на якому обговорювалася ідея проведення чемпіонату світу кожні 2 роки.


Раніше в мережі з'явився проект календаря, який ФІФА розіслала асоціаціям. У документі йдеться про плани з проведення мундіалю раз на два роки, починаючи з 2026-го. При цьому кількість матчів у відбіркових раундах до міжнародних турніру пропонується скоротити до 7, самі ігри кваліфікації проводити або в два етапи, або в одному місяці — жовтні.

"Немає ніяких причин, переваг або обґрунтувань для змін, що просуваються ФІФА. У зв'язку з цим десять країн, що входять в КОНМЕБОЛ, ратифікували, що вони не будуть брати участь в чемпіонаті світу з футболу, що проводиться кожні два роки.

Проект, про який йде мова, відвертається від майже 100-річної традиції світового футболу, ігноруючи історію одного з найважливіших спортивних подій на планеті. КОНМЕБОЛ підтримує нинішній чемпіонат світу з футболу з його термінами і системою відбору, оскільки він зарекомендував себе як успішна модель, заснована на спортивній майстерності і винагороджує зусилля, талант і планомірну роботу", — йдеться в заяві.

До складу КОНМЕБОЛ входять збірні Аргентини, Бразилії, Болівії, Венесуели, Колумбії, Парагваю, Перу, Уругваю, Чилі та Еквадору.