27 жовтня 2021 09:12

Олег САЛЕНКО: "Петраков правильно зробив, повернувши в збірну Маліновського"

Найкращий бомбардир чемпіонату світу-1994 прокоментував рішення Олександра Петракова повернути в збірну України Руслана Маліновського.


"Не викликати Маліновського на попередній збір було помилкою. Сам Петраков зізнався після матчу з Боснією, що не було гравців, яких можна було випускати на заміну. Виїзний матч з Боснією і Герцеговиною вирішальний для нашої збірної. Потрібно зібрати всіх креативних гравців, які будуть у формі. Я сподіваюся, що і Буяльський, і Зінченко, які пропускали попередні матчі збірної через травми, будуть в строю.


У будь-якому випадку, вважаю, Петраков зробив правильно, що повернув до збірної Маліновського. Інша справа, як тренер буде його використовувати. У центрі поля у нас є Зінченко, Буяльський, Маліновський. Правда, Зінченко я зараз не знаю, в якій формі перебуває. Маліновський же, як я бачу, набрав форму. Напевно, він зіграє в Одесі з Болгарією, Петраков подивиться, як може його використовувати. Потім буде п'ять днів відпочинку. У Боснії і Герцеговини ж буде матч з Фінляндією. Це нам теж на руку. Вони набігають і часу на відпочинок у них буде менше.


Гармаш в нападі? Я не впевнений. Ми всі ж розуміємо, що Гармаш – це не нападник. Луческу його випускає в атаку, але це не його позиція. Він гравець середини поля. Відібрати м'яч, віддати - в цьому він сильний. А обігравати в штрафному майданчику і забивати - це зовсім інші вміння. Поки Гармаша в стартовому складі збірної України я не бачу", - сказав Саленко.