25 жовтня 2021 19:24

"Поки я працював у "Металісті", гравцям виплатили від сили півтори зарплати за рік". Тренер Севідов про борги і обіцянки Курченка

Вчора президент Металіста Олександр Ярославський зробив рішучу заяву стосовно можливої виплати боргів колишнім гравцям харківського клубу


Бізнесмен натякнув, що Металіст зможе вдатися до шантажу методом використання "чорної бухгалтерії" щоб не розраховуватися з футболістами.

Редакція FanDay.net звернулася до колишнього головного тренера жовто-синіх Олександра Севідова, щоб дізнатися, чи є у Металіста борги перед ним, чи буде він подавати позов до КДК УАФ, чи вважає він нинішній Металіст спадкоємцем попереднього і чи чекає він повернення коштів.

"До КДК поки що не звертався. Подивимося, як будуть розвиватися події"

- Олександре Володимировичу, вчора президент Металіста Олександр Ярославський заявив, що у харківського клубу є юридичні інструменти для того, щоб не віддавати борги колишнім гравцям і тренерам команди. Чи повинен Металіст гроші вам і вашим помічникам?

- Ну, скажімо так, є нюанси. З приводу асистентів, я не можу вам відповідати за всіх. У кожного, скажімо так, є проблеми. Я прекрасно розумію Олександра Ярославського, але я не можу відповідати за інших. Як на мене там є нюанси.

- Чи зверталися ви до контрольно-дисциплінарного комітету УАФ з цього приводу?

- Поки що не звертався. Чи планую? Не можу вам відповісти. Подивимося, як будуть розвиватися події і ситуація.

- Чи вважаєте ви нинішній відроджений Металіст правовласником того, який припинив своє існування в 2016 році?

- Я думаю, що так. Але, знову-таки, я не юрист і мені важко відповісти ствердно.

"Курченко обіцяв, що гроші будуть"

- А можете сказати, наскільки тривалими були затримки по зарплаті у гравців Металіста під час перебування вами головним тренером команди?

- Мені дуже складно насправді відповідати, тому що, як Ви знаєте, є таємниця контракту, але, наскільки я знаю, коли я працював у Металісті (з червня 2015 по квітень 2016 року, — прим. FanDay.net), гравцям виплатили одну або півтори зарплати. Це за рік, скажімо так. Одна точно, наскільки я пам'ятаю, по-моєму, ще частина якихось грошей дали. Але вже стільки років минуло, що я не готовий вам точно відповісти.

- А як це коментував екс-власник Металіста Сергій Курченко, який у 2014 році втік до РФ?

- (Сміється) "Гроші будуть".

- Чи сподіваєтеся ви, що вам повернуть гроші?

- Знаєте, чесно, зараз у мене голова не болить про ці гроші. Я з великою повагою ставлюся до Металіста, і я давно знаю і вважаю його топ — менеджера в Україні-Євгена Олексійовича Краснікова (віце — президент Металіста, - прим. FanDay.net). у мене особливе ставлення до Металісту, місту Харкову, уболівальникам харківським, тому, звичайно, треба буде перед тим, як щось робити, сто разів подумати.