25 жовтня 2021 17:53

Німецький депутат про Кімміха: "Погано, що Йозуа не вакцинований. Обивателю складно зрозуміти, чому у нього повинен бути QR-код, а у розважає його людини - ні"

Німецький депутат Бундестагу і вчений, експерт соціал-демократичної партії Німеччини з питань здоров'я Карл Лаутербах прокоментував рішення півзахисника "Баварії" Йозуа Кімміха не щепитися від коронавірусу.


"Погано, що він не вакцинований. Якщо він каже, що почекає, то це складно прийняти. Кімміх - відмінний футболіст, проводить кампанію проти ковіда, допомагає бідним країнам.

Але було б краще, якби він прищепився і не нарощував напругу в суспільстві. Це його особисте рішення. Нам не можна чинити тиск в цьому питанні, але його щеплення була б дуже цінна – вона мала б величезний символічний ефект.

Зрештою, футболісти - не більше ніж звичайні робітники, нехай і високооплачувані. Однак існує момент, який обивателю складно зрозуміти: вболівальник повинен підтвердити 2G (що він перехворів або вакцинований, аналог QR-коду – прим. Sports.ru) але розважає його людини, що знаходиться на роботі, примусити до цього не можна", – сказав Лаутербах в інтерв'ю Sport1.

За переважаючою в науковому співтоваристві точці зору, вакцинація найбільш ефективна проти поширення ковіда.