25 жовтня 2021 09:56

Президент "Перемоги": "Фанати "Сум" кричали нашому легіонеру: "Нігер, угу-гу"

Почесний президент ФК "Перемога" Феміс Сагіров в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua прокоментував скандал, який стався в матчі другої ліги між ФК Суми і "Перемогою", в результаті якого наприкінці матчу вболівальники сумської команди напали на дніпрян, застосувавши при цьому газовий балончик.


"Я був присутній на цьому матчі, який відбувся в селі Байрак на стадіоні, який у "Сум" навіть не був заявлений на сезон, як запасний. Але ПФЛ дозволила сумчанам зіграти на цій арені, мабуть, їм пішли назустріч, щоб команда не знялася з чемпіонату. Ми не апелювали і не оскаржували це рішення, відправившись на матч.


Вже на самому матчі сталося те, що побачила вся країна. Стюардів там не було, тільки два поліцейських, а господарів приїхала підтримувати велика група вболівальників, що опинилася за парканом, через те, що матч проходив без глядачів, оскільки сумська область знаходиться в "червоній епідеміологічній зоні". Весь матч ці фанати вигукували на адресу нашого темношкірого футболіста расистські вигуки: "Нігер, угу-гу", показуючи Мауглі. Потім летіли пляшки, петарди під час ігрових епізодів. Дивом не постраждав наш воротар ще під час гри. Все могло бути сумно.


Якщо люди не вміють сприймати поразку і так реагують, це дикість, адже ми живемо в 21 столітті. Протягом усього матчу, ще за рахунку 1:1, вони ламали паркан і в підсумку наприкінці матчу його зламали, прорвавшись до поля після наших голів. Можливо, це сталося через втручання якихось третіх сил, тому що у "Сум" боротьба за стадіон, свої проблеми і так далі. І ми потрапили під роздачу.


Виходить, якщо ПФЛ і клуби-господарі не можу забезпечити охорону, ми будемо охороняти себе самі. Ресурсів для цього вистачить. Нам усім, хто був у складі гостей на цьому матчі, загрожувала небезпека. Побили нашого тренера, балончиком з газом атакували нашого запасного гравця. Невідомо, чим могло закінчитися це побоїще. Нам говорили, що їхні автобуси після матчу десь зупинялися по дорозі, може, нас чекали, але ми, слава богу, проскочили. На щастя, всі живі і здорові і тепер самі потурбуємося про свою безпеку".


Фото - Vgorode