23 жовтня 2021 13:56

Артем БЕСЄДІН: "Шевченко сказав після матчу зі Швецією: "Хлопці, ви мені довіртеся - вихідного у нас бути не може. Потрібно зібратися і йти далі"

Форвард "Динамо" і збірної України Артем Бесєдін в ефірі Sportarena TV поділився своїми враженнями від спільної роботи з Андрієм Шевченком.


- Якусь промову від Шевченка згадаєш? Може, він щось особисто тобі говорив?

- Зі мною він розмовляв, звичайно. І навіть після матчу зі шведами ми з ним спілкувалися. Я сидів у роздягальні після матчу, тримав лід на коліні, а пацани всі раділи і просили у нього вихідний. Шевченко ж їм сказав: "Хлопці, ви мені довіртеся – цього вихідного у нас бути не може. Потрібно зібратися і йти далі". Це те, що мені запам'яталося.


- Він з тобою персонально працював?

- Звичайно, працював. Коли йде тренування, він підказує і допомагає. Це найкорисніше і найкраще для нападника, коли у тебе в команді такий тренер і футболіст, володар "Золотого м'яча", ще й грав на твоїй позиції.


Коли він щось говорить - це не просто слова. Він ще й показати щось може особисто. Це найцінніше, що може бути.


- Ти сильно засмутився, що Шевченко покинув збірну України?

- З якого боку подивитися. Вічно ж він у збірній не буде, правильно? Чоловік і так п'ять років відпрацював, показав дуже хороший результат. У будь-якому випадку він рано чи пізно пішов би.


Зараз прийшов новий тренер, і це нормально, це футбол. Я так розумію, там якісь неполадки трапилися, якийсь конфлікт. Але мені це не цікаво. Так воно вийшло.


- Шевченко у всіх інтерв'ю завжди тебе дуже сильно підтримував.

- Ну а як інакше? Якщо ти будеш виходити і поливати брудом своїх футболістів... Він же не тільки мене підтримував. Були різні нюанси, але він всіх підтримував.


Були футболісти, які погано грали або не в тій формі були, але він все одно виходив і підтримував їх. Це нормально і правильно. Тренер так і повинен робити - виходити і підтримувати. А вже потім в роздягальні або один на один говорити тобі все, що захоче. Це нормально, вважаю, що такий підхід - правильний.


- Що він тобі сказав після травми?

- Подякував, придбав і сказав: "Синку, не засмучуйся, все нормально, ти нам теж допоміг!". Все було по-людськи. Ми ж прекрасно розуміємо, що так, прикро, але це футбол.


- Хто найбільше тебе підтримує в цей період?

- Моя сім'я, звичайно.


- Я бачив відео, де ти разом з сином на брусах підтягуєшся.

- Так, син, дочка, дружина, мої батьки і близькі мене дуже добре підтримують. Одноклубники теж. Спасибі всім велике за це!