23 жовтня 2021 13:50

Артем БЕСЄДІН: "Я кожен день працював і уявляв, як граю на Євро"

Форвард "Динамо" і збірної України Артем Бесєдін в ефірі Sportarena TV згадав про минулий Євро-2020, під час якого він отримав серйозну травму.


- Ти зіграв на Євро-2020 три матчі. Як оцінюєш турнір особисто для себе?

- Я коли був дискваліфікований, першим завданням у мене була поїздка на Євро-2020. Я кожен день працював з Мандзюком - ми то на поле їздили, то вдома працювали. І я уявляв як граю на Євро…


Розумів, що у мене буде три-чотири місяці перед стартом турніру, щоб показати себе в клубі. Потрібно ж було ще, повернутися, потрапити до складу "Динамо" і забивати. І тільки тоді б мене взяли на чемпіонат Європи.


Я все це собі намітив, зробив і поїхав на Євро. Але так склалося... Вважаю, що раз сталося, значить так і повинно було бути.


- Збірній України на чемпіонаті Європи не вистачало якоїсь видовищності і легкості, яка була, коли грали у відборі з тими ж португальцями і сербами.

- (посміхається) Ого, ти згадав! Я вже й забув... Відбір на Євро ми пройшли дуже добре, без поразок. Вважаю, що заслужено грали на турнірі і дуже непогано себе там показали. Такі результати наша команда ще не показувала у своїй історії. Це Євро можна записати нам в активі.


- Багато хто жартував, що ви спеціально програли Австрії, щоб не потрапити потім на Італію. Як у команді це сприймали?

- Серйозно виходити на футбольне поле і спеціально програвати – такого бути не може. Так вийшло. Ми на кожну гру виходили і хотіли виграти. А там так склалися обставини, в якійсь мірі везіння свою роль зіграло. З іншого боку, ми теж награли на такий результат. Але добре, що для нас все так вийшло.


- Що вам говорив президент України Володимир Зеленський, коли спілкувався з командою?

- Він напутні слова перед матчем говорив. Заводив нас, підтримував. Коли до тебе звертається президент, це тебе в якійсь мірі мотивує. Спасибі йому велике за це.