23 жовтня 2021 10:46

Сергій ЗАДОРОЖНИЙ: "Від визнання Петраковим помилок легше не стає"

У двох жовтневих матчах відбіркового турніру ЧС-2022 збірна України набрала чотири очки, що є не зовсім тим, на що ми розраховували. Тепер доля другого місця, яке дає шанс на продовження боротьби за потрапляння на Чемпіонат світу не повною мірою залежить від синьо-жовтих, пише zbirna.com.


КОМАНДА1 опитала колишніх футболістів збірної України на предмет поєдинків підопічних Олександра Петракова проти фінів і боснійців, а також спробувала зазирнути в найближче майбутнє. Взяв участь у цій рубриці і колишній захисник національної команди Сергій Задорожний.


- За п'ятибальною системою, як ви оціните виступ збірної України в жовтневих матчах?

- На четвірку. Могли награти і на максимальну оцінку, якби в першому таймі матчу з боснійцями не розтринькали кілька гольових моментів. Тому, перш за все, потрібно питати з себе.


- Що вам не сподобалося в діях команди Олександра Петракова?

- Про слабку реалізацію моментів я вже говорив, також було мало креативу, особливо в другому таймі матчу з боснійцями. Ось чому так складно було здивувати суперників.


- Чи були тренерські прорахунки в грі з Боснією і Герцеговиною?

- Вже не вперше наша збірна не вміє зіграти за результатом. Це серйозна проблема і, на мій погляд, це недоробка тренерського штабу. У тому ж матчі з балканцями були незрозумілі заміни, зокрема, напрошувався вихід не Сікана, а зовсім іншого нападника. Це добре, що Петраков визнає свої помилки, але ж від цього не стає легше.


- Хто, на ваш погляд, був найкращим у складі синьо-жовтих у матчах з Фінляндією та Боснією і Герцеговиною?

- Андрій Ярмоленко, який діяв, як у свої кращі роки, Микола Шапаренко, без якого зараз складно уявити збірну, порадував і ветеран Андрій Пятов.


- Збірна України посяде друге місце в групі?

- Ще не все втрачено, але вже немає права на помилку. Своїм нічийним синдромом наша збірна загнала себе у скрутне становище. Однак перемога в заключному турі все може виправити. Сподіваюся, що Петраков і його підопічні не підведуть і Катар стане ближче.


Василь МИХАЙЛОВ