21 жовтня 2021 16:54

Олександр ПОКЛОНСЬКИЙ: "Зоря" в Болгарії пропустить, але переможе"

Своїми очікуваннями від чергового матчу Зорі в груповому раунді Ліги чемпіонів, цього разу - проти болгарського ЦСКА, з Командою1 поділився колишній захисник луганців Олександр Поклонський.


- Олександре, перед матчем з ЦСКА Зоря знаходиться не в кращому психологічному стані, враховуючи старт команди в Лізі чемпіонів і поразку від Шахтаря - 1:6?


- Я ще на старті сезону говорив, що луганців будуть переслідувати труднощі в обороні. Є дві-три людини, які на рівні, інші недотягують за своєю майстерністю. Один-два футболісти зламалися і відразу виникають серйозні проблеми. В атаці команда виглядає добре, а от у захисті - слабо. У Болгарії Зорі буде дуже важко.


- Наскільки сильно буде ослаблений потенціал Зорі, яка в Софії зіграє без Микити Шевченка, Єгора Назарини, Владислава Кабаєва, Владислава Кочергіна?


- Знову ж таки, Віктору Скрипнику бракує кадрового потенціалу. Навіть з хорошою конкуренцією в атакувальній лінії втрата Кабаєва і Кочергіна досить істотна. Це основні футболісти Зорі, не кажучи вже про Назарину. Календар матчів дуже складний, а запасу міцності у луганців немає. Хоча вони молодці, в чемпіонаті вдалося вибратися з підвалу турнірної таблиці.


- Не візьмуся судити про рівень болгарського та українського чемпіонатів, але ЦСКА потенційний лідер своєї першості. Він фаворит протистояння?


- Ні. Я думаю, що шанси команд у цьому поєдинку 50 на 50. Болгарські команди дуже незручні. З ними завжди важко грати. Тим більше що Зоря зіграє на виїзді.


- Якщо Зоря не виграє, шанси на вихід з групи стануть примарними?


- Ні. От якщо луганці програють, тоді, думаю, про вихід з групи можна забути.


- У спарці Роми і Буде-Глімта потрібно вболівати за дві перемоги італійців?


- Швидше за все, так. Рома - беззаперечний фаворит цієї групи. Тому їх можна відпустити. Але в той же час в Зорі про це не думають. Зараз завдання - виграти у ЦСКА. Необхідно, перш за все, відштовхуватися від себе, а потім дивитися в турнірну таблицю.


- Ви сказали, що шанси команд у цьому матчі 50 на 50. Ваш прогноз нічия?


- Це на папері. Але я дуже сподіваюся, що підопічні Віктора Скрипника виграють і зароблять першу перемогу для українських команд в основній сітці єврокубків цього сезону (посміхається). Ставлю на - 1:2. Але, повторюся, буде дуже складно.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - СК "Дніпро-1"