21 жовтня 2021 11:16

Більше половини країн ЄС підтримують УЄФА в боротьбі проти Суперліги

Початковий план запустити новий клубний міжнародний турнір на європейському субконтиненті під назвою Суперліга провалився рівно в той момент, коли перед укладачами ідеї виникла реальна загроза санкцій за їх дії.


У числі найбільш затятих послідовників нової концепції на даний момент залишилися тільки мадридський Реал, каталонська Барселона і туринський Ювентус, проте останні новини щодо даного проекту показують, що найближчим часом ми знову можемо зануритися в конфлікт інтересів між клубами і найбільшими футбольними організаціями.

Опір з боку футбольних асоціацій обіцяє стати досить жорстким. Як повідомляє німецьке видання Der Spiegel, 16 країн-членів Європейського Союзу, Іспанія та Італія в тому числі, з 27 висловилися проти нового турніру, а найближчим часом своє слово повинна висловити ще й Німеччина.

Очікується, що німці не підуть проти думки більшості, а також подадуть заяву до Європейського суду в Люксембурзі з проханням про розгляд законності дій організаторів Суперліги.

Відзначимо, що на даний момент все ще плануються дати для проведення публічних слухань в Європейському суді, де повинні будуть виступати заявники у справі про "монополію у футболі з боку ФІФА та УЄФА", за підсумками яких може бути винесений вердикт про допустимість створення нового турніру.

У той же самий час, ультиматум мадридського судді Мануеля Руїса де Лари в кінці вересня змусив УЄФА відкласти рішення про введення санкцій на адресу клубів-організаторів Суперліги, щоб уникнути можливості пред'явлення звинувачень про ангажованість на адресу президента УЄФА Олександра Чеферіна.