20 жовтня 2021 09:19

Керівники Суперліги розробили вдосконалений план турніру

Керівники Європейської Суперліги під проводом "Барселони", мадридського "Реала" і туринського "Ювентуса" підготували вдосконалений план проведення турніру. Про це повідомляє The Sun.


Як зазначає джерело, ключовою зміною стане те, що команди будуть розбиті на дві ліги – вищу і нижчу, в кожній з яких буде по 20 представників. При цьому змагання будуть відкриті для всіх європейських клубів, а не як було раніше-лише для постійних учасників.

Повідомляється, що не це буде окремим відокремленим турніром від змагань під егідою УЄФА. Суперліга тепер заявляє, що виступає за жорсткий контроль над витратами, щоб заплановані зміни бюджетів залишалися в правилах фінансового фейр-плей.

Нагадаємо, Суперліга за участю 12 команд утворилася 19 квітня, але вже через два дні дев'ять клубів оголосили про вихід зі змагання.

7 травня УЄФА визначився з покаранням для колишніх учасників Суперліги. Кожен з дев'яти клубів заплатить благодійний внесок у розмірі € 15 млн на розвиток футболу по всій Європі. Також клуби зобов'язалися в якості компенсації повернути 5% доходів за участь в клубних турнірах УЄФА за один сезон.