20 жовтня 2021 09:17

Олег ФЕДОРЧУК: "У "Барселоні" капітальний ремонт, тому в "Динамо" з’являються шанси"

Свій третій матч групового раунду нинішньої Ліги чемпіонів «Динамо» зіграє на виїзді проти «Барселони», яку випереджає в турнірній таблиці на одне очко. Про шанс киян в цьому поєдинку сайту bookmaker-ratings.com.ua розповів тренер з більш ніж 20-річним стажем Олег Федорчук.


— Олеже Вікторовичу, «Динамо» на що може розраховувати в Барселоні?

— Насамперед це шанс перевірити правильність вибору шляху. Якщо навіть не вдасться досягти позитивного результату, але при цьому, якщо гра у виконанні киян носитиме осмислений характер, то тоді наставник і керівництво клубу можуть з упевненістю дивитися в майбутнє. Такі матчі для українських клубів свого роду — тестування. Тут можна побачити потенціал молодих виконавців і правильність вибору тактики, оскільки в цьому компоненті ми помітно відстаємо від топових європейських клубів у розмаїтті тактичних схем. У нас дуже мало експериментують упродовж матчів, як це роблять в Англії, Іспанії, на кажучи вже про італійців.

Тому побажаю, щоб «Динамо» в матчі з «Барселоною» продемонструвало різноманітність в грі, наскільки це буде можливо. Розумію, це буде складно, оскільки в українській Прем’єр-лізі проти наших грандів «Динамо» і «Шахтаря» всі грають одноманітно, в основному тільки і роблять, що закриваються. Проте хочеться здивувати каталонців.

— Перед стартом групового раунду про шанси «Динамо» говорили дуже стримано, пророкуючи киянам максимум третє місце. Зараз що ви можете сказати з цього приводу?

— Вважаю, що розгромний виграш «Бенфіки» у «Барселони» був не більше, ніж випадковість. Уже матч в Прімері проти «Валенсії» показав, що потенціал у каталонців пристойний. Просто у них немає запасу часу. Рік-два і це буде європейський монстр. У «Барселоні» зараз триває капітальний ремонт. А значить, у «Динамо» з’являється трохи більше шансів на позитивний результат поєдинку. Але я не став би ставиться до такого клубу як «Барселона» принизливо, взяти очки нам там буде дуже важко.

— Майбутня гра чимось нагадуватиме гостьовий матч «Динамо» проти «Баварії»?

— Сумніваюся. Думаю, більшою мірою це буде походити на гру киян проти «Бенфіки», коли динамівці почали грати за 15 хвилин до кінця зустрічі, а до цього вони в основному тільки терпіли. Головне завдання — не пропустити в першому таймі більше одного м’яча, тоді з’явиться шанс.

— Як ви думаєте, Мірча Луческу дасть Владиславу Супрязі шанс з перших хвилин?

— Це буде алогічно. Думаю, якщо форвард і отримає шанс, то тільки під завісу поєдинку. Навіщо тоді було міняти нападника в першому таймі матчу проти «Львова». Це буде дуже мудро, навіть для такого хитрого лиса, як Мірча Луческу. Це наставник не схожий на експериментатора. За всі роки роботи румунського фахівця в Україні я не пригадаю випадків, щоб він щось робив заради забави.

— З огляду на турнірну ситуацію «Барселона» в цьому матчі буде ризикувати?

— Повторюся, багато буде вирішувати перший тайм. Каталонці в чемпіонаті доклали надзусилля для перемоги над «Валенсією», а «Динамо» мало прохідну гру, дехто відпочив. Думаю, що фізично кияни будуть готові до цієї зустрічі. «Барселоні» не можна грати внічию, а гостям нічийний підсумок тільки на руку. Отож, господарі з перших хвилин постараються діяти в максимальному темпі.

— Яким буде ваш прогноз на цей поєдинок?

— Можна я дам два прогнози (посміхається)? Якщо як експерт, то, думаю, «Барселона» виграє з рахунком 2:1. А як уболівальник поставлю на результативну нічию — 1:1. У будь-якому випадку голи в цьому матчі будуть.