18 жовтня 2021 18:21

УЄФА покарав Футбольну асоціацію Англії за заворушення на фінальному матчі ЄВРО-2020

УЄФА оголосив покарання для Футбольної асоціації Англії (EFA) за заворушення на фінальному матчі Євро-2020 Англія — Італія (1:1, 3:2 — по пенальті).


"Після розслідування, проведеного інспектором УЄФА з етики та дисциплінарних питань щодо інцидентів, що сталися під час фінального матчу Євро-2020 між збірними Італії та Англії, який відбувся 11 липня 2021 року на стадіоні "Уемблі" в Лондоні, і подальшого дисциплінарного розгляду, відкритого проти англійської футбольної асоціації, контрольний, етичний і дисциплінарний орган УЄФА сьогодні прийняв наступне рішення:

- зобов'язати Англійську футбольну асоціацію провести наступні два домашні матчі УЄФА при порожніх трибунах. По другому матчу дається випробувальний терміном на два роки з дати цього рішення.

- оштрафувати Англійську футбольну асоціацію на 100 тисяч євро за відсутність порядку і дисципліни всередині і навколо стадіону, за вторгнення глядачів на поле, за кидання предметів і за заворушення під час виконання національних гімнів", — йдеться в заяві УЄФА.

Перед початком матчу більше сотні фанатів, у яких не було квитків на цю гру, намагалися прорватися на стадіон. Також під час зустрічі були зафіксовані порушення громадського порядку, вибігання на поле, кидання предметів і запалювання феєрверків. Крім того, англійські фанати нападали на глядачів прямо на стадіоні "Уемблі", в коридорах між секторами.