17 жовтня 2021 21:20

"Ворскла" на виїзді зуміла обіграти "Олександрію", за яку забив екс-динамівець

На "Ніцi", по суті, відбувся центральний матч туру – зійшлися претенденти на єврокубки і бронзові нагороди.


Втім, поєдинок, який обіцяв інтригу, вже до перерві загрожував завершитися провалом однієї з команд. На жаль для місцевих уболівальників, саме їхні улюбленці не зуміли нічого пред'явити опоненту, пішовши в роздягальню з двома пробоїнами в корпусі.

Феєрію видав форвард ворсклян Рангел, двічі відправивши м'яч у сітку воріт "городянин". У першому випадку бразилець відзначився після передачі Івана Пешича, для якого цей гольовий пас став дебютним, а ближче до кінцівки тайму забив з асиста Руслана Степанюка.

У "Олександрії " був шанс скоротити розрив ще до відходу в роздягальні, але Клаудіо Спінеллі головою пробив у штангу, від якої м'яч влучив у ногу Дмитру Різнику, а слідом приспів і захист, розрядивши ситуацію. На додачу, господарі понесли відчутну кадрову втрату, коли поле на ношах покинув Кирило Ковалець.

Тим не менш, після відпочинку підопічні Юрія Гури вийшли зарядженими на продовженні боротьби і незабаром були винагороджені за прояв характеру. Денис Мірошниченко для початку перевірив на міцність поперечину, а далі ігор Кирюханцев допоміг відзначитися Івану Калюжному з ближньої дистанції.

Здавалося "городяни" спіймали кураж, але продовження не послідувало. Можливо, на новий штурм господарі пішли б в ендшпілі, проте їх підвів Олег Кожушко, що вийшов на заміну, встигнувши виклопотати два "гірчичники". Видалення гравця викликало на полі і на брівці бійку, так що арбітру Миколі Балакіну довелося охолоджувати запал за допомогою карток. Дві з них, червоного кольору, побачили перед собою тренери команд.

У підсумку фінального навалу, як такого, не сталося, і полтавці довели зустріч до перемоги в один м'яч, хоча зобов'язані були забити ще. Цей успіх дозволив "Ворсклі" повернути собі третє місце в таблиці, а "Олександрія" залишилася на шостій позиції.

ОЛЕКСАНДРІЯ – ВОРСКЛА-1:2
Голи:
Калюжний (53) – Ранжел (14, 39).

Олександрія: Білик, Дубра, Кирюханцев (Гринь, 86), Бабогло, Цуріков, Дрішлюк, Ковалець (Рибалка, 23), Одарюк( Кожушко, 46), Калюжний, Мірошниченко, Спінеллі (Устименко, 46).

Ворскла: Різник, Яворський (Кушніренко, 66), Тамм, Пердута, Тілль (Коджові, 90), Кане, Челядін, Скляр, Пешич (Кравчук, 70), Рангел, Степанюк.

Попередження: Кожушко (67), Мірошниченко (77), Дубра (89), Бабогло (90+4) – Рангел (77), Тілль (87).

Видалення: Кожушко (76, повторне попередження).