15 жовтня 2021 22:12

"Скрипник грає у свій футбол і не відходить від нього". Володимир Шаран знайшов причину розгромної поразки "Зорі" від "Шахтаря"

У 11-му турі УПЛ Шахтар просто змів на своєму шляху Зорю, відсвяткувавши розгромну перемогу - 6:1.


Колишній тренер Олександрії Володимир Шаран ексклюзивно для Fanday.net поділився емоціями від минулого поєдинку, а також розповів, як би він діяв проти "гірників".

Шахтар міг забивати ще більше, тому що Зоря не змінює свою гру

- Які тут можуть бути враження, - почав розмову Володимир Богданович. - Зрозуміло, що Шахтар знаходиться в хорошій формі. Це було чітко видно в сьогоднішньому поєдинку. Подивимося, як вони будуть грати у вівторок проти Реала.

У Зорі дуже багато вийшло атакуючих футболістів у старті.

Напевно, у Віктора Скрипника є проблема зі складом, тому що в обороні діяли дуже і дуже погано.

Казаков вийшов не на своїй позиції, він ніколи там не грав. Але видно в Зорі склалася така ситуація, що хлопцеві довелося грати правого захисника. Вернидуб і Назаріна отримали травми, пішло перестроювання, Цвек перейшов в опорну зону. Природно, в плані оборони було важко, тим більше що Зоря намагалася грати в свій футбол, високо пресингувати. На жаль, це у неї не виходило, тому на табло такий рахунок.

- Шахтар міг і десять голів забити.

- Так, Шахтар міг забивати ще більше, тому що Зоря не змінює свою гру, але це вже прерогатива тренера. На атаку вони діють більш-менш непогано, але проблем зі складом було предостатньо. Може, там ще були інші травмовані хлопці. Хомченовський і Кочергін не грали. А ті гравці, які вийшли сьогодні, в плані захисту зіграли дуже слабо.

- Як ви вважаєте, чому Скрипник продовжує гнути свою тактичну схему і не підлаштовується під суперника?

- Мені важко судити. Він грає у свій футбол і від нього не відходить. Це бачення головного тренера.

- Але такий футбол приносить результати 0:3 і 1:6.

- Ну що поробиш. До цього Шахтар чотири матчі не міг виграти у Зорі, хоча вона грала так само. Крім того матчу, де луганський клуб переміг 1:0, забивши на останній хвилині. Там Зоря більше оборонялася, грала нижче до своїх воріт. А сьогодні ми побачили, що Зоря намагалася пресингувати, весь час накривати і в незалежності від того, як розвивалися події, вони не відходили від своєї установки.

Правильна тактика - як Динамо грало проти Шахтаря

- Яку б тактику Ви обрали на матч з Шахтарем з тими гравцями, що були сьогодні в заявці Зорі?

- Я розумію, що проти Шахтаря хочеться пресингувати, але, щоб домогтися успіху треба в першу чергу правильно зіграти в обороні. Ми б грали більше від захисту, в середній зоні, більш позиційно оборонялися. Мені здається, так більш прийнятно грати проти Шахтаря. Якщо їм дати простір, то буде такий рахунок.

Як ми побачили в першому таймі, будь-яка передача за спину Казакова - і відразу Фернандо тікав.

Для Шахтаря було просто виходити з оборони в атаку на швидкості. Ми бачили, як Динамо грало проти Шахтаря. Ось це правильна тактика.

- Побачили сьогодні хоч щось позитивне в грі Зорі?

- Хлопці билися до кінця, старалися. Непогано грали на атаку, забили гол. Хотіли забити ще, моменти були за рахунку 0: 3. Треба віддати їм належне, що грали до кінця.

- Можете виділити когось персонально з гравців Зорі?

- Важко виділити когось виділяти, коли команда програє 1:6. Хіба що Гладкий старався попереду.

Андрій Піскун