15 жовтня 2021 21:35

Рівняння - на Михайла Фоменка: збірна України з Олександром Петраковим повторила унікальне досягнення

Незважаючи на лише одну перемогу біля керма збірної України, команда Олександра Петракова повторила унікальне досягнення. У п'яти стартових матчах під керівництвом нового тренера - жодної поразки, пише zbirna.com.


Це лише третій випадок в історії збірної України.

Враховувалися тільки тренери, які за одну каденцію провели не менше п'яти поєдинків. Перший захід Йожефа Сабо в кінці 1994-го з цієї причини не був врахований - тоді йому довірили тільки два матчі.

Обидві каденції Олега Блохіна були враховані. І обидві... замикають рейтинг, якщо відштовхуватися від кількості набраних очок. А другий захід і зовсім приніс чотири поразки в п'яти іграх.

Першим свої стартові п'ять матчів без поразок пройшов Михайло Фоменко. З чудовим результатом - 13 очок з 15-ти можливих. У 2013-му збірну України взагалі вдалося зупинити тільки французам - у стикових іграх відбору ЧС-2014. Та й то - після нашої перемоги в Києві (2:0).

Серія Фоменка, можливо, надовго залишиться національним рекордом - 11 перших матчів без поразок.

У 2016-му на досягнення свого екс-начальника замахнувся Андрій Шевченко. Але після п'яти матчів без осічок у шостому зазнав поразки від Хорватії. Вже в 2017 році.

У Олександра Петракова є шанси в листопаді як перервати свою серію (за прикладом Шевченка), так і продовжити (за прикладом Фоменка).