15 жовтня 2021 20:13

Ігор КОСТЮК: "Коли Сирота прийшов в команду, ніхто не розумів, наскільки він буде корисний"

Головний тренер "Динамо" U-19 Ігор Костюк в інтерв'ю шоу "Бомбардир" розповів про захисника киян та збірної України Олександра Сирота.


- Коли Саша Сирота прийшов в команду, ніхто не розумів, наскільки він буде або не буде корисний. Він два роки грав за команду U-19, а потім ще рік за дубль. Він весь час був в ігровому тонусі, при цьому не володіючи якимись суперсособностями або суперталантом.


За рахунок працездатності та ігрової практики він підтягнувся до першої команди і зараз там конкурентоспроможний гравець. Для прогресу молодих футболістів потрібна ігрова практика. А у нас важко з цим, тому що всім командам, які грають в УПЛ, потрібен результат. Тренери відповідають за нього. І награвати при цьому молодих і нестабільних футболістів... в цьому і криється вся проблема.


В Іспанії чи Німеччині довіряють молодим футболістам всупереч усьому. Це якщо не брати "Реал" або "Барселону", де, ясна річ, грають тільки найяскравіші таланти, а тільки команди, які не ставлять перед собою цілей боротися за чемпіонство. Вони якраз і ростять цих молодих талантів, за яких отримують потім великі гроші.