15 жовтня 2021 19:47

Ігор КОСТЮК: "Ми стикаємося з тим, що не всі хочуть йти в "Динамо"..."

Головний тренер "Динамо" U-19 Ігор Костюк в інтерв'ю шоу "Бомбардир" розповів про селекційну роботу клубу.


- Я дуже часто чув, що перемоги "Динамо" і "Шахтаря" на молодіжному рівні – це селекція. Мовляв, ви збираєте кращих гравців з усієї України, і немає жодних сумнівів, що через це команда посяде першою або друге місце.

- Це, напевно, помилкова думка. Зараз багато чого змінилося, і не всі діти хочуть приїжджати, як раніше було. У всіх вже в дитячому віці є агенти, тренера працюють. Комусь за умовами не підходить їздити на базу "Динамо", десь батьки шукають собі комфорту.


Ми стикаємося з тим, що не всі хочуть йти в "Динамо", не всіх кращих з усієї України ми збираємо. Зараз є альтернативи- "Шахтар", "Рух", "Металіст", "Дніпро-1". Не завжди діти хочуть їхати.


Ми більше працюємо з гравцями, які поповнюють клубну академію. Там селекція проводиться на дитячому рівні. Потім ці футболісти приходять до нас, і ми з ними працюємо. Є, звичайно, винятки на зразок того ж Діалло, який прийшов вже в більш зрілому віці.


Але існує проблема в динамівській школі, що не завжди ті вихованці, яких набирають, доходять до кінця. Це роблять одиниці. Селекція весь час працює, але не завжди ті гравці, які приходять, відповідають рівню команди. Коли вони в 15-16 років приходять в академію, у них бувають прогалини в технічному оснащенні або мисленні. У них не закладені ті якості, які потрібні для дорослого футболу.