14 жовтня 2021 17:04

Володимир ШАРАН: "Думаю, в Боснії Петраков буде використовувати таку ж схему, як і у Львові"

Екс-головний тренер "Олександрії" Володимир Шаран в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів, як може скластися для збірної України другий матч проти збірної Боснії на її полі, після якого для синьо-жовтих завершиться відбірковий цикл ЧС-2022.


"За цілий місяць буде видно, що і як. Головне, щоб всі основні гравці були здорові і перебували в хороших фізичних кондиціях. Адже зараз чекають чергові матчі в Лізі чемпіонів, і звичайно ж, багато збірників будуть в них задіяні.


Грати зі збірною Боснії у неї вдома буде дійсно важко. Якщо притиснутися до своєї штрафної площі і віддати ініціативу супернику, то розраховувати на переможний результат досить складно. Варто також враховувати, що у Львові троє основних гравців боснійської команди пропускали гру, а в черговому поєдинку на них тренер зможе орієнтуватися. Але як би там не було, а в Зениці у нас буде більше шансів на контратаку. Однак будувати гру проти такої команди з розрахунком на контратаки буде дуже важко. Не сказав би, що збірна Боснії команда топ-рівня, але по львівському матчу вона мені сподобалася. Після пропущеного м'яча вона грала непогано.


Я вважаю, що в заключному поєдинку відбіркового етапу збірна України теж гратиме за звичною схемою, нічого не змінюючи. Але потрібно реалізовувати свої моменти, і перш за все, зіграти "на нуль" в обороні. Сказати, що ми взагалі не можемо розраховувати на перемогу – це буде неправильно. Але буде непросто. У Львові опорні півзахисники, і Ярмоленко, і Циганков, і Яремчук дуже "глибоко" грали. Як тільки починали діяти трохи "вище" - відразу ж була зовсім інша картинка".