14 жовтня 2021 13:14

Володимир ШАРАН: "Здивувався, що відразу після голу Ярмоленко віддала ініціативу Боснії і Герцеговині"

Екс-наставник "Олександрії" Володимир Шаран в ексклюзивному інтерв'ю Мeta-ratings.com.ua висловився про матч Україна - Боснія і Герцеговина (1:1).


"Від Цього матчу залишилися двоїсті враження. Наші футболісти почали його дуже добре, швидко забили м'яч. Але потім я здивувався: чому відразу після голу Ярмоленка ми віддали ініціативу і глибоко притиснулися до своїх ворота. Я розумію, що при такому рахунку гра будується на контратаках, і незабаром одна з них могла завершитися черговим взяттям воріт гостей. Забий Тимчик після виходу один на один - і питання про переможця, вважаю, був би знятий, хоч і ігрового часу ще було багато. Потім Українська збірна начебто вирівняла гру, і здавалося, що все йде нормально. Однак у другому таймі, десь після 60-ї хвилини, було видно, що наші футболісти "підсіли" фізично. Думаю, це і стало основною причиною зміни характеру гри. Хоча могла позначитися і психологічна причина, так як хлопці переживали за результат. На гру з боснійцями вийшов точно такий же склад, як і трьома днями раніше у Фінляндії.


Як ми бачимо, дуже складно нашим гравцям проводити два поєдинки за такий короткий період часу. Що стосується Боснії, то вона виглядала досить впевнено. Команда перебудувалася тактично, і стала більше грати на атаку. На флангах було по два гравці. За рахунок цього і йшли флангові передачі, на які боснійці розраховували з урахуванням наявності високорослих нападників. Вони могли забивати головою у другому таймі, але не вдалося. Чесно кажучи, в ході матчу я відчував, що довго ми не витримавши. З фінами було по-іншому - тоді вдалося витримати і не пропустити в свої ворота. Але майстерність гравців Боснії, на мій погляд, вище, ніж у футболістів збірної Фінляндії. Прикро, що пропустили такий м'яч. Хоча гол цей дуже красивий, ефектний. На жаль, наша команда в обороні недопрацювала. Повторюся: ми "підсіли" фізично. Було видно, що багато помилок виникало на рівному місці, і в контратаку ми практично не вибігали. Ось і доводиться шкодувати про невикористаних моментах. Забий Яремчук у другому таймі - і картинка була б зовсім інша, українській збірній можна було б розраховувати на перемогу в такому важливому для неї поєдинку".