13 жовтня 2021 22:56

"Динамо" U-9 візьме участь у міжнародному турнірі у Вінниці

Щорічно восени та навесні у Вінниці проходить масштабний міжнародний дитячий футбольний турнір «Utmost Cup» серед футболістів різних вікових категорій. З 14-го по 17-те жовтня відбудуться змагання серед 9-тирічних футболістів (гравці 2013-го року народження). На ньому буде представлене і київське «Динамо» під керівництвом тренерів Романа Шпиці та Дениса Голоколосова.


Команди цієї вікової категорії гратимуть у форматі 6 польових гравців + воротар на чверть поля, матчі складатимуться з двох таймів по 15 хвилин.


У змаганнях серед команд вікової групи U13 візьмуть участь 30 команд, поділених на шість груп по п’ять учасників у кожній. Серед учасників турніру – і зарубіжні колективи, зокрема, молдовські «Спортул», «Зімбру» та академія Раду Ребежа, які представляють столицю Кишинів.


Динамівці гратимуть у турнірі двома складами. Перша команда киян потрапила до групи «D» разом із львівським «Рухом», кременчуцьким «Кременем», вінницьким «Джуніором» та житомирським «Поліссям». А друга команда змагатиметься за вихід із групи з «Дімаксом» (Енергодар), львівським «Карпатами», харківським «Металістом 1925» та одеським «Чорноморцем».


Матчі групового етапу відбудуться 14-го та 15-го жовтня. У перший ігровий день кияни з першої команди зустрінуться з «Джуніором» (початок о 10.45) та житомирським «Поліссям» (початок о 13.00), а у другий поміряються силами з «Кремнем» (початок о 10.45) та «Рухом» (початок о 12.15). Другий склад киян у перший ігровий день зіграє із «Карпатами» (початок о 15.15) та «Металістом 1925» (початок о 16.45), а у другий – із «Чорноморцем» (початок о 14.00) та «Дімаксом» (початок о 16.15).


За регламентом турніру 6 команд, що посядуть перші місця у своїх групах, вийдуть до другого групового раунду та продовжать боротьбу за перемогу на турнірі. На цьому етапі вони будуть поділені ще на дві групи («Золота ліга») по три колективи у кожній. Переможці зустрінуться у фіналі, команди, що посядуть другі місця – у матчі за третє місце, колективи, які фінішували третіми – в матчі за п'яте місце. Учасники, які на першому груповому етапі посіли другі місця, за таким же принципом утворять «Срібну лігу» та розіграють між собою місця з 7-го по 12-те. Решта ж команд продовжить боротьбу за рейтингові місця, що залишилися (с 13-го по 30-е), теж утворивши по два тріо на другому груповому етапі (шість команд, що стали третіми, шість – що посіли четверте місце та ще шість – що фінішували п’ятими).


Матчі турніру пройдуть на відкритому полі СК «Нива», новозбудованому полі Палацу дітей та юнацтва зі штучним покриттям та спортивній базі на території Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.