13 жовтня 2021 21:44

"Дніпро-1" першим в Україні ввів ментальні тренування для гравців

Вперше в Україні футбольний клуб замислився про важливість ментальних тренувань у розвитку та підготовці юних футболістів. Першопрохідцем став СК «Дніпро-1», який запросив провідних спеціалістів світового рівня для навчання тренерів.


Протягом декількох днів з теорією та практикою ментальних тренувань у футболі знайомили польські фахівці Конрад Чапечка (до речі, у минулому професійний гравець) та Рафал Малиновськи.


У їхньому портфоліо – розбудова безпрецедентного проекту академії у клубі «Сталь» (Жешув), яка вже стала помітним явищем у підготовці молодих футболістів Польщі; індивідуальна робота з такими зірками як Роберт Левандовськи, Даміан Кендзер та багатьма іншими; видання книги про ментальні тренування у футболі, яка доволі великим накладом вийшла у Польщі.


Під час семінару тренери «Дніпра-1», які працюють з молодими футболістами, отримали не лише теоретичні основи, а самі взяли участь у низці вправ, які мають за мету поліпшення комунікації, вміння концентруватися, швидко аналізувати ситуацію та приймати рішення, налаштовуватися на досягнення цілі.


Ментальні тренування допомагають стати спокійнішими, вчать концентруватися, підвищують рівень позитивних емоцій. Результатом є чіткі та швидкі рішення, а також відсутність проблем з мотивацією у спортсмена.