13 жовтня 2021 21:24
1

З Царенком і Волошиним. Топ-5 українських гравців до 19-ти років

Один з ведучих "ТаТоТаке" Андрій Сеньків назвав п'ятірку найкращих українських гравців до 19-ти років.


"Я не брав людей, яким 19, які вже грають за збірну, як Забарний. Я брав людей 2003 р.н. або вище. Це не рейтинг, це загальний топ.


Першим я назву Ярмолюка - центрального півзахисника "Дніпра-1". Йому 17. Він потрапив в топ-50 молодих талантів за версією The Guardian, єдиний з українських футболістів. І він дивує тим, що він прямо зараз є одним з лідерів "Дніпра-1". Він відчуває гру, у нього є пас, просування м'яча. Він чимось навіть схожий на Шапаренка.


Друга людина - це атакувальний хавбек "Маріуполя" Очеретько. Зрозуміло, що в оренді з "Шахтаря" грає. Він може грати і зліва, і справа, і атакувального півзахисника. Швидкий, реактивний, технічний, дуже розумний.


Скажу про Марка Мампассі. Він також в оренді в "Маріуполі" з "Шахтаря". Грав у збірних України різного віку, грав у Петракова. І Петраков його дуже сильно розхвалював. Серед усіх центрбеків свого віку він, напевне, номер один.


Далі говоримо про центрального півзахисника Царенка. Це мозок нинішнього "Динамо" U-19. На YouTube-каналі "Динамо" відео з його хайлайтами назвали "Новий Іньєста". Дуже розумний футболіст, грає трохи глибше, ніж Ярмолюк, але з пасом, з головою, з мозком у нього все в порядку. Дай Боже, буде ще один розумний футболіст в "Динамо" з часів Белькевича у центрі поля.


І номер два з "Динамо" - це Назар Волошин. Я дума, що він взагалі здав, тому що про нього ходило багато хайпу в 2017-2018 роках. Були чутки про інтереси іноземних клубів. Я подумав, що здав, бо останні роки було про нього тихо. Виявляється, що у нього все окей. Останні сезони розриває і в U-19, і в дублі. Подивився його статистику, матчі. Він дуже швидкий, реактивний вінгер. На YouTube-каналі "Динамо" його назвали новим Ярмоленком", - сказав Сеньків.

Боль виглядає переконливіше за Мампассі в усіх компонентах. Мампассі провалюється в Маріку.