11 жовтня 2021 12:46

Роман ЯРЕМЧУК: "Всі знають Петракова як дійсно великого мотиватора, і я це відчув давним-давно"

Нападники збірної України Роман Яремчук відповів на запитання журналістів перед матчем з Боснією і Герцеговиною.


- Яка найяскравіша перемога у Львові у тебе була? І, враховуючи той факт, що ти з Західної України, чи багато було бажаючих попросити у тебе квиток на матч?

- Я дуже щасливий приїхати до Львова, адже давно тут не був. Неймовірне почуття. Спогади найкращі, адже останній матч тут за збірну був історичним для нас. До того ж я забив у ньому дебютний гол.


Багато хто запитує про квитки. Відчувається ажіотаж, і у нас є велика відповідальність перед уболівальниками. Так, як хворіють у Львові, повірте мені, ніде більше не хворіють.


- Яка атмосфера в команді перед матчем?

- Я вважаю, що атмосфера дуже хороша на даний момент, адже ми взяли три очки з фінами і в гарному настрої приїхали до Львова. Ми дуже серйозно ставимося до цієї гри, можна сказати, що вона для нас вирішальна. Кожен футболіст зосереджений на тому, що на теоріях говорить нам тренерський штаб. Потрібно виходити і виконувати те, що від нас просять.


- Після матчу з фінами ви стали другим в опитуванні за звання «Лев матчу». Чи планує реванш у боротьбі за нагороду у завтрашньому поєдинку? =)

- Чесно скажу, що зовсім про це не думаю. Для мене це не важливо. Найголовніше - це три очки. А заб'є Ярмоленка чи хтось інший - мені без різниці.


- Петраков сказав, що знає Вас з 2010 року. Можете згадати найсильнішу мотиваційну промову від нього, яку він вам говорив?

- Це все повинно залишатися в роздягальні, цей дух повинен залишатися там. Це моя особиста думка. Не потрібно кудись це виносити. Всі знають Олександра Васильовича як дійсно великого мотиватора, і я це відчув давним-давно, і зараз у збірній теж. Повірте, його ніхто так добре в плані мотивації не знає, як я. Ми його поважаємо, і, звичайно ж, відчуваємо страх, коли він злий. І все.


- У матчі з фінами, коли ви забили гол, Циганков пробивав або віддавав на Вас націлену передачу?

- Я думаю, що він пробивав. Але нападнику потрібно бути готовим до будь-якого відскоку в штрафному майданчику. І так вийшло, що м'яч відскочив до мене і в такі моменти потрібно забивати. Але перед цим була хороша комбінація, дуже непоганий пас від Ярмоленка. Вважаю, дуже непоганий і важливий гол вийшов. Найголовніше, що забив.


- Ви пограли в багатьох європейських клубах. Чи бачили коли-небудь бачили таку кількість журналістів на прес-конференції? Наприклад, коли ми були в Швейцарії, нам сказали, що 2-3 журналіста на прес-конференції – це норма там.

- Чесно кажучи, нам дуже приємно, що стільки людей. У мене це перший досвід, коли так багато журналістів і такий ажіотаж. Дійсно приємно і хочеться всім подякувати. У Бельгії та Португалії такого немає, адже ще й пандемія зараз.