11 жовтня 2021 12:43

Куртуа розкритикував ФІФА та УЄФА: "Вони проти Суперліги, але чинять так само: додають ігри, турніри. Коли відпочивати?"

Воротар збірної Бельгії Тібо Куртуа після поразки від Італії (1:2) в матчі за 3-е місце Ліги націй висловився з приводу навантажень на футболістів у зв'язку з щільним розкладом ігор.


"Наступного року нас чекає чемпіонат світу в листопаді, а потім ми до червня продовжимо грати за клуби.

Будуть травми. Про футболістів ніхто не думає. У червні додадуться ще чотири гри Ліги націй, а потім двотижнева відпустка. Але цього мало для гравців, щоб вони могли виступати на найвищому рівні протягом 12 місяців.

Якщо ми не висловимося, все залишиться як і раніше. Вони (ФІФА та УЄФА - прим. Sports.ru) виступають проти Суперліги, але роблять те ж саме. Додають ігри, нові турніри, Лігу конференцій або як там вона називається. Завжди одне і те ж.

Вони можуть злитися на команди, які хочуть в Суперлігу, але вони не думають про гравців, тільки про свої кишені.

Тепер заговорили про проведення чемпіонатів світу та Європи щороку. А коли ми будемо відпочивати? Ніколи. Зрештою на гравців зваляться травми. Ми не роботи. У нас все більше матчів, все менше часу на відпочинок, але нікому немає до цієї справи", – сказав Куртуа.