11 жовтня 2021 11:23

Руслан КОСТИШИН: "Оштрафував Лисенка, Петрова, Мілько і Чурко на 20 000 грн, але потім скасував"

Колишній головний тренер "Колоса" Руслан Костишин розповів про скандал з 4 футболістами команди в поїзді і конфлікт з журналістом Андрієм Сеньківим.


- Мене образили емоції та інтонація, з якими він говорив про моїх футболістів. До це репутація у мене була незаплямованою. Не сподобалися його слова: "Хто вони такі? Це не футбольні імена для України". Як це не футбольні імена? Лисенко, Чурко і Петров – не футбольні імена? Петров - капітан команди, яка виграла чемпіонат Європи (U-19 у 2009 році – прим.). Я припустився помилки, як це роблять всі люди.

Футболісти їхали потягом після матчу з "Минаєм". Я з ними не сидів, але вони чесно розповіли, що випили пива, хтось - ужгородського вина. І все. Не знаю, правду вони говорять чи ні, але сказали, що дівчата з сусіднього купе теж їхали в гарному настрої, хоча і з похорону. Хі-хі, ха-ха. Думаю, мав місце звичайний пацанячий флірт. Як і у всіх людей - якісь жарти, коли поруч їдуть красиві дівчата. У що воно переросло – знають тільки учасники цих подій.

Після "Миная" ми вже зіграли з "Дніпром-1", ця інформація спливла в понеділок, на вихідних ми повинні були грати з "Ворсклою". Мої футболісти дуже важко переносили цю критику. Найбільше переживав Вова Лисенко. Він сказав, що не поїде додому, бо його вб'є батько. Вова - найдобріша людина, але постійно примудряється потрапляти в такі ситуації. Вся увага була на Лисенка. За Петрова, Мілько і Чурко сказали і забули, основна критика була в бік Вови. А ще дружина. Ти приходиш додому, а пишуть, що ти ледь не згвалтував дівчат. Тренувальний процес для Вови був зруйнований.

Після перемоги над "Ворсклою" я розумів, що це не закінчиться. А ще до матчу я підійшов до співробітників каналів "Футбол" і нашого прес-аташе і сказав, щоб мені поставили запитання про потяг. Я був налаштований відповідати, жорстко. Якими словами я це зробив - це помилка. Я хотів захистити своїх футболістів, щоб обурення з боку суспільства перейшло на мене. Я зробив те, що хотів, але переборщив. Але в підсумку після цього говорили тільки про мене, вже забули, що в цьому поїзді їхали футболісти. У підсумку все налагодилося і в команді, і в родині Лисенка. Я дзвонив дружині Вови і говорив, щоб вона довіряла чоловікові, а не слухала всякі гидоти. Потім вже моя дружина мені сказала: "Руслан, що ти наробив". Я перегнув з матом. Вдома від мене мату не почуєш, на тренуванні або під час матчу – іноді. Навіть батькові роблю зауваження, коли він зачепить щось молотком і вилається.

- Перед громадськістю ти вибачився, а перед Сеньківим не готовий? Чи й зараз готовий стверджувати, що він ходить з пісюном надроченим і бере участь у гей-парадах?

- Це дія. Я ж не сказав, що він такий-сякий, не образив.

Я чисто випадково зустрівся з ним в аеропорту. Сам до нього підійшов, ми засміялися, я потиснув руку, обійняв, поплескав по плечу і пішов. Ми не розмовляли, Просто зустрілися і відпустили цю ситуацію. Мої слова були некрасивими, але нехай не ображає моїх футболістів.

У мене також була розмова з цими футболістами і Андрієм Засухою. Він вислухав їх і не оштрафував. Але потім я викликав цих гравців і сказав, що оштрафую, щоб вони більше не потрапляли в такі ситуації. У них був вихідний, але вони були в екіпіровці клубу. Оштрафував кожного з них на 20 000 гривень, але після перемоги над "Ворсклою" скасував цей штраф, – сказав Костишин.