8 жовтня 2021 17:31

За рік "Зоря" зазнала всіх чотирьох великих поразок в єврокубках

У другому турі групової стадії Ліги конференцій Зоря на своєму полі програла Ромі (0:3). У складі італійської команди відзначилися Стефан Ель-Шаараві, Кріс Смоллінг і Теммі Абрахам. Тепер з нулем очок в активі луганці йдуть останніми в квартеті, пише zbirna.com.


За свою історію Зоря провела в єврокубках вже 46 поєдинків, в яких здобула 14 перемог при 10-ти нічиїх і 22-х поразках. Чотири програші української команди були з різницею в три м'ячі. Причому всі вони сталися в нинішньому і попередньому сезонах, практично за один календарний рік.


ЛЄ-2020/21. Груповий етап. Лестер - Зоря - 3:0


У минулій Лізі Європи бронзові призери УПЛ невдало почали свій шлях в Англії. Головний фаворит групи в особі Лестера оформив розгром завдяки голам Джеймса Меддісона, Харві Барнса і Келечі Іхеаначо.


ЛЄ-2020/21. Груповий етап. Зоря - АЕК - 1:4


Взагалі в минулому сезоні чорно-білі почали груповий етап трьома поразками поспіль. У тому числі в Запоріжжі Зоря без шансів програла АЕКу, за який тоді виступав Євген Шахов. У складі греків відзначилися Муамер Танкович, Петрос Манталос і Марко Лівая (дубль), а розмочив рахунок Владислав Кочергін. У підсумку луганці посіли третє місце в квартеті з шістьма очками в активі.


ЛЄ-2021/22. Плей-офф. Рапід В - Зоря - 3:0


Нову єврокубкову кампанію підопічні Скрипника розпочали з поразки у Відні. Незважаючи на велику кількість моментів біля воріт Рапіда, пропускала в цей день тільки Зоря. У воротах Микити Шевченка розписалися Таксіархіс Фунтас, Ерджан Кара і Марко Грюлль. Потім у Запоріжжі австрійці перемогли 3:2, так що луганці вибули з Ліги Європи і перемістилися в Лігу конференцій.


Володимир СЕРЖАН