2 жовтня 2021 22:30

МАРЛІСОН: "не очікував, що буде так добре. Україна дуже красива"

Нападник "Металіста-1925" Марлісон поділився думкою про Україну.


- Як тобі перші місяці перебування в Україні?


- Я навіть не очікував, що буде так добре. Україна дуже красива, Харків мені дуже подобається. У команді також немає жодних проблем і партнери прийняли мене, як свого.


- Вже встиг вивчити Харків, де подобається проводити час?


- Так, вже досить непогано знаю місто, у мене кілька додатків в смартфоні, за допомогою яких немає особливих проблем в пересуванні по місту. Мені сподобався сад Шевченка, з Фабіньо ходили обідати в ресторан в центрі міста.


- Якщо порівняти українське місто і бразильське, в чому різниця?

- Люди привітні як у Харкові, так і в Бразилії. Звичайно, перша відмінність - це клімат, в рідному місті завжди тепло. А в останні дні в Харкові відчув, що таке прохолодно, тому доводиться думати про те, як одягнутися, щоб не замерзнути.

- Команда за останні дні проїхала всю Україну. Були у Львові, Кам'янці-Подільському та Чернігові. Як переніс цю подорож і в яких містах сподобалося?


- За ці десять днів побачив дуже багато. Сподобався Львів, був час прогулятися містом. Також, була красива фортеця в Кам'янець-Подільському.


За ці дні я ще більше переконався, як все професійно організовано в клубі, з думок про гравців. У Бразилії з цим є певні проблеми, все більш вільно і халатно відбувається.


- Коли ти заходиш в автобус-свистиш, хтось із гравців англійською сказав приказку:»Не свисти – грошей не буде". Фабіньо перевів і ти подумав, що зарплати не буде?


- У нас в Бразилії є такий звичай - свистіти. Трохи здивувався такому зауваженню, але щодо зарплати не хвилювався.


- Поступово звикаєш до українських традицій?


- Трошки, розумію що свистіти на вулиці не потрібно. А взагалі, дуже вдячний всім партнерам і персоналу клубу, які роблять все можливе, щоб я відчував себе комфортно, – сказав Марлісон.


Фото - ФК "Металiст 1925"