28 вересня 2021 15:40

Серж Гнабрі: "Динамо" - фізично дуже сильна команда "

Фото - Depositphotos.com


Прес-конференція півзахисника "Баварії" Сержа Гнабрі перед матчем Ліги чемпіонів з "Динамо".


- Як мотивує вас ваш тренер, щоб ви були сфокусовані і на матчах Ліги чемпіонів?


- Ми граємо від гри до гри. Ми завжди хочемо вигравати, ми завжди сконцентровані. В останні тижні багато задоволення отримували від перемог, від нашої гри. Кожна гра - це щось нове для нас. Це наш менталітет.


- У тебе були останнім часом проблеми зі спиною. Який у тебе зараз стан?


- Все гаразд. Повністю в тренувальному процесі.


- У тебе дуже багато конкурентів у команді. Ви дуже багато ігор проводите. Як ви розподіляєте свої сили?


- Так, у нас дуже хороша команда, дуже багато конкурентів, багато ігор в сезоні. Так, завжди хочеться грати. Іноді можуть бути проблеми, але у нас багато гравців, ми можемо проводити ротацію.


- Що очікуєте від завтрашньої гри? Чи розбирали "Динамо"?


- Якщо подивитися на їхній склад, то всі грають в національних командах, представляли Україну на чемпіонаті Європи. Дуже фізично сильна команда. Вони дуже багато ігор в чемпіонаті на нуль зіграли. На це ми звертали увагу.


- Якщо в Барселоні виграєш 3:0, то всі вас вважають фаворитом Ліги чемпіонів.


- Це дуже приємно, коли ти виграєш у такої великої команди з великим рахунком. Я розумію, що преса вважає нас фаворитом, але це треба доводити на полі. Ми повинні завжди бути голодними, незважаючи на те, проти якого суперника ми граємо.


- Що треба робити, щоб вашу команду і далі вважали фаворитом?


- У нас дуже сильний склад, і ми хочемо пройти якнайдалі в Лізі чемпіонів. Звичайно, думаємо про титул. У нас зараз дуже хороша фаза - ми часто виграємо. Але у футболі все може дуже швидко помінятися. Треба продовжувати працювати в тому ж дусі, віддаватися тренувальному процесу. І прийдуть результати.


- Кімміх і Горетцка продовжили свої контракти з "Баварією". Ви також ведете переговори з клубом.


- Я не хочу це коментувати.


- В останній грі в чемпіонаті ваш тренер був дуже емоційний.


- Я на це не звернув увагу. Але він дуже емоційна людина, він живе футболом, повністю перебуває в грі.


- Перед стартом Ліги чемпіонів, говорили, що ми відстаємо від англійських клубів. Тепер всі рахуються з "Баварією". Грають у футбол імена, зірки, або команда?


- Важливо залишатися на полі командою. Якщо ти хочеш вигравати - ти повинен розуміти своїх партнерів, гармоніювати на полі. В останні роки це нам добре вдається. І зараз з новим тренером і молодими гравцями ми продовжуємо отримувати задоволення і вигравати. Коли всі працюють в одному напрямку, тоді легше вдається здобувати результати на полі.


- Чи є у вас формація, яка більше підходить вашому стилю гри?


- Якщо чесно, не думаю, як ми граємо. Треба адаптуватися до обох систем. Вони обидві у нас виходять, ми їх варіюємо. Створюємо моменти, добре граємо в обороні, дуже гнучкі на полі - це плюс для нашої команди.


- Як Ви опишете своє футбольне життя за останні два роки?


- Так, багато що змінилося за останній час. Це була моя мета, я багато працював. Сподіваюся, і далі буду продовжувати в тому ж дусі. Я досі намагаюся бути від матчу до матчу краще, віддаю себе в тренувальному процесі. І сподіваюся, команда буде продовжувати перемагати.