28 вересня 2021 08:08

Президент "Ювентуса" Аньєллі виступив із заявою про значимість Суперліги

"Ювентус" на офіційному сайті опублікував лист президента Андреа Аньєллі до акціонерів клубу про значення Суперліги Європи.


"Це не та трибуна, з якої потрібно знову розповідати про причини створення Суперліги, але це можливість для того, щоб проінформувати вас про те, що новий турнір, завдання якого - представити світу найкраще видовище в історії футболу, ґрунтується на трьох основних цінностях. Їхня мета - забезпечити стабільність футбольної індустрії.


Перша - загальна структура для контролю витрат і сприяння забезпеченню збалансованої конкуренції в різних змаганнях, на відміну від схем, пропонованих в тому числі можновладцями.


Друга - тверда прихильність принципам солідарності і взаємності.


Третя - концентрація на виступі клубів у європейських змаганнях та їхній внесок у розвиток молоді як основного елементу концепції спортивної меритократії (це не може бути досягнуто виключно через змагання всередині країн через геополітичні та комерційні інтереси сторін, які повинні стояти відокремлено від самої суті спорту).


Резюмуючи, можна охарактеризувати це як нову меритократичну парадигму і повернення до основ - до контролю витрат і до прозорості процесів. У серці проекту будуть три категорії: фанати, які диктують попит на продукт, гравці, які є зірками шоу, і інвестори, які беруть на себе всі ризики, пов'язані з бізнесом у футбольній індустрії.


Це нова парадигма, яку футбол більше не може ігнорувати і на основі якої повинен відновитися політичний діалог", - написав Аньєллі.