25 вересня 2021 09:47

Юрій ВIРТ: "Спасибі "Шахтарю", але зараз у мене інші плани"

У 9-му турі Прем'єр-ліги новоспечений володар Суперкубка України Шахтар прийматиме Верес. Інтерес до цього поєдинку підігріває і те, що головний тренер рівнян Юрій ВІРТ тривалий час захищав ворота гірників, пише zbirna.com..


- Через зайнятість в кубковому матчі з Оболонню вдалося подивитися пряму трансляцію лише другого тайму Суперкубка, - сказав Юрій Вірт кореспонденту команди1. - Побачити весь поєдинок довелося пізніше. Можу сказати, що гірники справили дуже хороше враження. Переконаний, що це була їхня найкраща гра під керівництвом Роберто Де Дзербі і найгірша Динамо при Мірчі Луческу.


- Шахтар чимось вас здивував?

- На відміну від своїх попередніх поєдинків гірники дуже якісно зіграли у відборі, позначалося присутність на полі Тараса Степаненко. Гірники не витрачали час на перепасування, а весь час прагнули атакувати швидко і великими силами, не забуваючи при втраті м'яча повертатися на свою половину поля. І, нарешті, донеччани перевершили киян в мотивації. Вважаю, що підопічні Роберто Де Дзербі заслужено перемогли Динамо.


- Такі вражаючі дії гірників не вплинуть психологічно на ваших підопічних?

- Про це не може бути й мови. Верес нікого не боїться і до всього готовий. Тим більше, що, швидше за все, в нашому поєдинку в складі Шахтаря відбудуться серйозні зміни, адже на наступному тижні йому грати з Інтером в Лізі чемпіонів. Тому готуємося в звичайному режимі.


- Тоді, якщо не секрет, що необхідно зробити Верес, щоб кинути виклик Шахтарю?

- В першу чергу, повинна бути висока ігрова дисципліна і максимальна концентрація, інакше гірники швидко покарають за розхлябаність. Дуже важливо, щоб кураж спіймав наш воротар, ну і бажано, щоб удача була на боці Вереса. Я можу ще продовжувати ...


- У кубковому протистоянні з Оболонню ви, в порівнянні з останнім матчем в УПЛ, справили відразу сім замін. Були так впевнені в досягненні переможного результату?

- Ні. Просто я вважаю, що у Вереса досить довга лава запасних і потрібно всім давати можливість грати. За поєдинок з Оболонню підопічних похвалю, тим більше, що весь другий тайм нам довелося грати в меншості після видалення Михайла Гечева. Але вони вистояли, а в кінці матчу накрутили темп і добилися бажаного. Тому радий за команду і, особливо за Михайла Шестакова. Перед поєдинком стало відомо, що дружина подарувала йому сина, і він відзначив ця приємна подія переможним голом (посміхається).


- Однак лідер атак Вереса Михайло Сергійчук не грав через дискваліфікацію з пивоварами, нічого очікувати його і в матчі з Шахтарем ...

- Це, звичайно, серйозна втрата, але я все ж, дотримуюся думки, що незамінних не буває. На ходу Михайло Шестаков, повернувся в стрій після пошкодження плеча ще один форвард - Роберт Гегедош. Так що я, особливо, не переймаюся, буде кому загрожувати воротам Шахтаря.


- За досягнення позитивного результату, клубне керівництво обіцяло підвищені преміальні?

- Ні, у нас в контрактах чітко прописана бонусна система і зараз немає різниці, з ким граємо, - з грандом, або аутсайдером.


- Що для вас особисто означають поєдинки з Шахтарем?

- У Шахтарі я провів найкращі роки своєї кар'єри гравця. Можу тільки сказати спасибі клубу. Але зараз у мене інші плани, я тренер Вереса, тому дуже хочу, щоб в матчі з однією з кращих команд країни мої підопічні не тільки порадували якісним футболом, а й домоглися позитивного результату.


Василь МИХАЙЛОВ