25 вересня 2021 08:14
1

Електронний мозок дав суперечливий прогноз для Руслана Маліновського в італійській Серії А

Уже після п'яти турів італійської Серії А-2021/2022 суперкомп'ютер FiveThirtyEight прорахував шанси всіх команд на перемогу в турнірі, пише zbirna.com.


Електронний мозок вважає, що найбільш високі шанси виграти чемпіонат Італії в цьому сезоні поки що має Наполі (33%). На другому місці в цьому рейтингу йде Інтер (29%), на третьому - Мілан (17%) і лише на четвертому - Аталанта Руслана Маліновського (8%).


Утім, є тут і приємний бонус для команди українського півзахисника. За розрахунками суперкомп'ютера виходить, що в бергамаско прямо зараз більше шансів кваліфікуватися в Лігу чемпіонів-2022/2023 (48%), ніж, наприклад, в Ювентусу (43%) або Роми Жозе Моуріньо (35%).
Як вираховують?


Система FiveThirtyEight враховує показники xG кожної команди, щоб змоделювати матрицю результатів того чи іншого матчу. Комп'ютер проводить симуляції поєдинків, виходячи з рейтингу команд, який розраховується за спеціальною схемою. Враховуються результати минулих років, вартість складу й навіть турнірна мотивація. Далі обчислюється ймовірність перемоги тієї чи іншої команди, а також нічиєї.

Они уже в прошлом сезоне победу МС в ЛЧ напрогнозировали)))