24 вересня 2021 10:12

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: "У" руху "в матчі з "Динамо" є шанс, але тільки за однієї умови"

Під час перебування футболіста півзахисник Mіхаіл Кополовець завжди відрізнявся працездатністю і бійцівським характером. Він вважає, що в найближчому турі УПЛ буде досить боротьби, а фаворитам доведеться діяти по максимуму, щоб домогтися потрібного результату. Тим більше, що до цього відрізка турнірного шляху команди вже повинні вийти на високий рівень підготовки, пише zbirna.com.


- Думаю, що центральним у 9-му турі буде протистояння в Дніпрі, де підопічні Ігор Йовічевіч візьмуть Зорю, - сказав Кополовець в бесіді з кореспондентом команди1. - Суперники дотримуються різних тактичних схем, але поки дії дніпрян більш збалансовані. А все через те, що підопічні Віктора Скрипника ніяк не ліквідують свої проблеми в обороні. Тому експерти часто помиляються у своїх прогнозах щодо Зорі.


- Перемога в цьому поєдинку дозволить дніпрянам наблизитися до фаворитів - Динамо і Шахтарю, якщо ті недооцінили своїх візаві і втратять очки ...

- На це не варто особливо розраховувати. Зокрема, у Руху з'являться шанси дати бій Динамо, якщо львів'яни не пропустять швидкий гол. Під керівництвом досвідченого Леоніда Кучука команда вже навчилася грамотно грати за рахунком, хоча кияни зараз на ходу і небезпечні. Ось тільки з реалізацією гольових моментів у підопічних Мірчі Луческу і далі проблеми.


Думаю, що ніщо не завадить Шахтарю перемогти на класі Верес, який, до того ж, буде виступати без свого провідного нападника - Михайла Сергійчука. Якщо ж у гірників, що щось піде не так, то у клубного керівництва можуть з'явитися питання до Роберто Де Дзербі, чи він робить правильно незважаючи на перемогу в Суперкубку України. Адже в цьому сезоні донеччани вже втратили кілька цінних очок.


А ось ще одна команда з верхньої частини турнірної таблиці - Десна може і не схилити чашу терезів на свою користь в поєдинку з Металістом 1925. Вже дуже нестабільні підопічні Олександра Рябоконя на старті сезону, а харків'янам вже особливо і відступати нікуди, тому це послужить їм додатковим стимулом мобілізуватися.


- Чому добре знайомий вам по спільній роботі в Минаї півзахисник Анатолій Нурієв рідко з'являється на полі в складі Колоса?

- Думаю, що вся справа в тренерському підході. У Минаї Василь Кобін довіряв Нурієву навіть якщо у того не йшла гра. Він все одно випускав його і на наступний поєдинок. У Колосі ситуація інша, там довга лава запасних і вже самому Нурієву потрібно доводити, що він конкурентоспроможний. Поки що це в Анатолія далеко не завжди виходить. Хоча футболіст він кваліфікований. До речі, черговий поєдинок Колоса з Ворсклою буде показовим у плані того подолали футболісти з Ковалівки криза. Зробити це буде нелегко, оскільки і полтавці захочуть повернутися додому не з порожніми руками.


- Повертаючись до Миная, хочеться поцікавитися, коли Селезньов відкриє рахунок своїм голам за закарпатців?

- Мені це самому цікаво. Євгену не відмовиш в працездатності, але цього мало, щоб виконувати місію нападника - забивати голи. А вони особливо будуть потрібні міна вже в черговому турі в поєдинку зі Львовом, який також знаходиться в зоні вильоту.


- Те, що перед початком сезону Василь Кобін перед початком сезону заявив, що Минай повинен набрати 50 очок, це що - жарт?

- Не зовсім. У кожного тренера є свій варіант налаштувати підопічних на підкорення якихось вершин. Василь Кобін вирішив обійтися без проміжних висот. Те, що Минай виглядає цікавіше ніж в минулому сезоні, сумнівів не викликає, однак у команди замало очок. Подивимося, як буде на фініші хоча б осінньої частини чемпіонату.


Василь МИХАЙЛОВ