23 вересня 2021 20:12

Михайло МЕТРВЕЛI: "Те, що вчора сталося на "Олімпійському", добре і для "Динамо", і для "Шахтаря"

Експерт телеканалів Футбол 1/2/3 Михайло Метревелі на YouTube-каналі Великий футбол поділився думкою про гру Шахтаря в матчі за Суперкубок України проти київського Динамо. Нагадаємо, що матч завершився перемогою "гірників" з рахунком 3:0.


- Те, що вчора сталося на Олімпійському, добре і для Динамо, і для Шахтаря перед матчами високої складності в Лізі чемпіонів. Шахтарю вчора вдавалося те, що не вдавалося в минулих матчах. І в плані контролю гри, агресії, динаміки. Важливо, що Шахтар зараз не тільки будує нову команду, а й нову, сучасну, видовищну гру. Пресинг і контрпресинг у Шахтаря вчора був на високому рівні. Повернення м'яча - чудовий. Динамо просто не знало, що робити проти високого пресингу і розташування гравців суперника. Тому Шахтар мені вчора дуже сподобався. Коли команда робить мінімум фатальних помилок, вона практично завжди перемагає.

Де Дзербі починає розуміти важливість і необхідність Степаненка на полі в ультра атакуючій моделі Шахтаря. Вчора Степаненко своїми діями дуже допоміг команді в обороні, дозволивши більшій кількості гравців агресивно атакувати ворота Динамо. Шахтар показав, що має свій характер і може зібратися після невдач. Цього разу вони показали свій не те щоб справжній рівень, але їм вдалося виплеснути набагато більше прихованої всередині команди енергії. Шахтар був схожий на зголоднілу пуму, яка шукає жертву в лісі, а Динамо - на різнобарвного хамелеона, який в різні відрізки ігрового часу підлаштовувався під гру суперника, — вважає Метревелі.


Фото - сайт телеканалов "Футбол 1/2/3"