23 вересня 2021 18:59

Олег ФЕДОРЧУК: "У матчі чемпіонату "Шахтарю" протистоятиме зовсім інше "Динамо"

Київське "Динамо" не готове поки грати у відкритий авантюрний футбол із бразильцями "Шахтаря". Як би не хотілося вболівальникам киян думати навпаки. Треба грати в сучасний футбол. А сучасний футбол не означає відкритий. Бразильці апріорі технічніші за українців. І в матчі це продемонстрували.


Треба вибирати тактику під конкретних виконавців і не боятися обструкції глядачів. Збірна Франції на останньому Кубку світу віддала ініціативу і м'яч у двох останніх матчах із Бельгією і Хорватією. Результат – перемога із загальним рахунком 5:1.

Я розумію, що такий футбол глядачам подобається. Я розумію, що матч певною мірою виставковий, бо вже "Шахтар" зовсім не той, що був торік в Каштру. Але грати так авантюрно команда, яка себе поважає, не повинна.

Провалили гру Кендзьора, центральні захисники, воротар і опорник Сидорчук. Забагато для такого рівня. Додайте майже повну відсутність форвардів бодай середнього загальнокомандного класу в київському "Динамо". Супряга не грав півтора місяці. Гармаш – людина офсайд.

І навіть по такій грі рахунок несправедливий. За моментами "Шахтар" переважав, але не суттєво – 4:3 або 5:4. І рахунок – 3:0 не зовсім відповідає суті гри. Мені було школа Луческу. Але такий, часом алогічний буває футбол. За це ми його й любимо.

Думаю, в матчі чемпіонату "Шахтарю" протистоятиме зовсім інше "Динамо". І там буде зовсім інший результат.

Не сподобалася хамська поведінка окремих навколофутбольних персонажів. Що це за агресія? Що це за вибігання п'ятих помічників тренера на поле? Кому був потрібний увесь цей хайп? Років 10 тому на це було цікаво дивитися, але зараз це вже анахронізм.

Олег Федорчук